phone shui

Phone Shui, ili kako Nokia trola konkurenciju :-)

HMD Global, dom Nokia telefona, svijetu je nedavno predstavio novu filozofiju: Umjetnost Phone Shui – satiričnu verziju Feng Shui filozofije koja tumači prednosti življenja bez viÅ”ka: život sa svim Å”to vam istinski treba i bez ičega Å”to vam ne treba.

Istraživanje provedeno u Hrvatskoj nam pokazuje da su i naÅ”i sugrađani spremni za prihvaćanje ove filozofije: 32% ispitanika smatra kako imaju previÅ”e aplikacija na svojem telefonu. Isti postotak 32% ispitanika smatra kako im je život previÅ”e kompliciran i voljeli bi ga pojednostaviti. Slučajnost?

Nokia 8 Oreo 8 3

Aapo HƤmƤlƤnanainen misli da nije! S obzirom da čak 67% ispitanika tvrdi da ih kod telefona najviÅ”e frustrira situacija kada im iscuri baterija, smatramo da će biti oduÅ”evljeni činjenicom da Nokia pametni telefoni s ažurnim i uvijek najnovijim Androidom optimiziraju koriÅ”tenje baterije a čista verzija Androida nema u sebi nepotrebnih aplikacija koje rade u pozadini.

Nokia 8 Oreo 8 4

Phone Shui mantra je u srži novih Nokia pametnih telefona koji dolaze s Androidom kakav je Google htio: čistim. Nokijini pametni telefoni napravljeni su da traju i dizajnirani da djeluju. Ne dolaze s pred-instaliranim aplikacijama niti su nakrcani bloatwareom, čime korisnici imaju slobodu stvaranja svojeg doživljaja a Å”to produžuje trajanje baterije i opće performanse pametnog telefona.

Nokia telefoni pružaju najčiŔće, sigurno i ažurirano Android iskustvo u cijelom portfelju pametnih telefona.

Tomislav Himbele, voditelj marketinga za CEE regiju

ā€žPonosimo se Å”to korisnicima pružamo proizvode koji su napravljeni da traju – zato nam je cilj omogućiti najnoviji i najbolji Android doživljaj. U duhu ā€žPhone Shuiā€œ mantre, naÅ”i telefoni dolaze s Android Oreo operativnim sustavom kakav bi trebao biti – u svom najčiŔćem obliku. Mjesečne nadogradnje i uređaji bez bloatwarea znače da će vaÅ”a Nokia ostati čista, sigurna i ažurirana.ā€

Ā  Nokia 8 Oreo 8 1

Aapo HƤmƤlƤnanainen, minimalistički guru i vlogerska zvijezda kaže kako ā€œnovi portfelj Nokia telefonaĀ  utjelovljuje sve Å”to propovijedam u Umjetnosti Phone Shuia. Ako živite po Umjetnosti Phone Shuia, možete povećati energiju, poboljÅ”ati memoriju i napraviti mjesta za viÅ”e stvari koje volite, isto kao i svoj Nokia smartphoneā€.

Evo nekoliko stvari na koje biste trebali paziti ako želite prihvatiti Phone Shui način življenja:

  1. Mnogi pametni telefoni dolaze s već postavljenim aplikacijama koje zauzimaju bitnu memoriju. Nokia pametni telefoni dolaze bez nepotrebnog bloatwarea.
  2. Poruke, fotografije i video zapisi zauzimaju puno memorije, stvaraju nered i usporavaju vaÅ” mobitel. Redovito ažurirajte svoj uređaj i briÅ”ite stare podatke kako biste na mobitelu imali stvari koje vam trebaju, bez onih koji vam ne trebaju.

Nadogradnje za operativni sustav se redovno objavljuju, no da li ih uvijek instalirate? KoriÅ”tenje zastarjelog operativnog sustava znači da vaÅ” uređaj ne radi na najboljoj mogućoj razini pa su mogući i sigurnosni problemi. Mi jamčimo redovna mjesečna ažuriranja i radimo s operaterima kako bismo osigurali glatku isporuku.

Najčitanije