Banner
tekst3naslovna

YouTube: Ako koristite VPN za kupovinu Premiuma, pretplata vam je otkazana!

YouTube sada suzbija upotrebu VPN-ova za lažiranje lokacije radi dobivanja jeftinije Premium pretplate, zahtijevajući ažuriranje podataka o naplati prema stvarnoj zemlji korisnika.

Nakon dobro dokumentiranog obračuna s blokatorima oglasa, YouTube sada također suzbija upotrebu VPN-ova. Konkretno, riječ je o ljudima koji koriste VPN-ove kako bi lažirali svoju lokaciju s ciljem dobivanja jeftinije YouTube Premium pretplate.

Google Podcast “umire” 23.06.2024. – ako želite i dalje podcaste pretplatite se na YouTube Premium

Pokazalo se da su mnogi korisnici primijetili kako cijena YouTube Premium usluge mjesečno varira širom svijeta, s nekim zemljama koje nude znatno jeftiniji pristup usluzi od drugih.

1 15

Koristeći VPN, pretvarali su se da se nalaze u zemljama gdje je usluga jeftinija i tamo se pretplaćivali. No, ta je praksa sada prekinuta. YouTube je potvrdio za TechCrunch da može otkriti kada pretplatnik laže o zemlji prijave. Kada se to dogodi, sustav će od korisnika zatražiti ažuriranje podataka o naplati.

YouTube odmah prekida video ako koristite blokator oglasa

Glasnogovornik YouTubea izjavio je: “Kako bismo pružili najtočnije planove i ponude, imamo sustave za određivanje zemlje naših korisnika. U slučajevima kada se zemlja prijave ne podudara s mjestom pristupa YouTubeu, tražimo od članova da ažuriraju podatke o naplati prema svojoj trenutnoj zemlji prebivališta.”

c22

Zanimljivo je da su mnogi korisnici na Redditu nedavno prijavili kako su im YouTube Premium pretplate naglo otkazane, a budući da su svi koristili trik s VPN-om, pretpostavili su da je to razlog. YouTube nije komentirao je li ukinuo te pretplate zbog lažiranja lokacija korisnika, ali čini se logičnim da je to bio razlog.

YouTube u problemu? Elon Musk lansira X Tv

YouTube Premium, usluga koja nudi gledanje videa bez oglasa, pristup YouTube Originals sadržajima i mogućnost preuzimanja videa za offline gledanje, postala je vrlo popularna diljem svijeta.

naslovna

No, cijena ove usluge znatno varira od zemlje do zemlje, što je potaknulo korisnike da traže načine za plaćanje niže cijene. Primjerice, korisnici iz SAD-a mogli su plaćati višestruko više nego korisnici iz Indije ili Argentine za istu uslugu. Ova razlika u cijeni potaknula je mnoge na korištenje VPN-ova kako bi iskoristili niže cijene dostupne u drugim zemljama.

TikTok i videozapisi od 60 minuta – stopama YouTube-a

S uvođenjem novih sustava za prepoznavanje lažnih prijava, YouTube nastoji zaštititi svoje prihode i osigurati da korisnici plaćaju cijenu koja odgovara njihovoj stvarnoj lokaciji. Ovo je dio šireg napora tvrtke da osigura pravednost i transparentnost u pružanju svojih usluga.

tekst3naslovna

Iako je korištenje VPN-ova legalno i često se koristi za zaštitu privatnosti i sigurnosti na internetu, njihova upotreba za varanje sustava cijena može se smatrati neetičnom. YouTubeova nova politika mogla bi imati značajan utjecaj na korisnike koji su se oslanjali na ovu praksu kako bi uštedjeli novac.

TikTok predstavio konkurenta Instagramu – Whee

Za korisnike, ovo znači da će morati plaćati punu cijenu YouTube Premium usluge prema standardima cijena u svojoj zemlji. Za YouTube, ovo predstavlja korak naprijed u osiguravanju održivosti poslovnog modela koji se oslanja na prihode od pretplata.

Najčitanije