Banner
1 55
Ovo je Xiaomi Mix11 - prvi SUV tvrtke Xiaomi (Uočen pri testiranju) !

Xiaomi Mix11 SUV – testira se na cestama

Nakon SU7 modela koje je Kinesko tržište (i za sada jedino) odlično prihvatilo, Xiaomi ide dalje. Sljedeći automobil iz njihova portfelja već se testira na cestama, ime mu je Mix11 i kako se pisalo SUV je.

Tržište električnih vozila uskoro će postati još uzbudljivije jer se Xiaomi sprema predstaviti svoj drugi električni automobil. Pojavile su se špijunske fotografije koje otkrivaju coupe SUV s internom kodnom oznakom MX11.

Xiaomi SUV, konkurent Tesli Modelu Y, stiže 2025.

Očekuje se da će ovaj EV biti konkurencija Teslinom Modelu Y, a bit će predstavljen nakon izuzetno uspješnog SU7. Procurjele slike pružaju prvi uvid u dizajn MX11, iako je snažno kamufliran.

1 55
Ovo je Xiaomi Mix11 – prvi SUV tvrtke Xiaomi (Uočen pri testiranju) !

Prednji dio odiše modernom estetikom, s integriranim prednjim svjetlima koja podsjećaju na SU7 sedan. Posebno se ističe LiDAR senzor na krovu MX11, što nagovještava napredne značajke pomoći vozaču poput Navigate on Pilot (NOA).

Xiaomi SU7 isporučen pri 20,000 primjeraka

Krovna linija nalik coupeu proteže se prema stražnjem dijelu, nagovještavajući sportski karakter. Dizajnerski elementi poput bočnih kamera, žutih kočionih čeljusti, kotača s pet krakova i izloženih stražnjih svjetala dodatno odražavaju dizajnerski jezik SU7, jačajući Xiaomi-jev identitet marke.

4 16
Ovo je Xiaomi Mix11 – prvi SUV tvrtke Xiaomi (Uočen pri testiranju) !

Iako detaljne specifikacije ostaju neotkrivene, MX11 će vjerojatno dijeliti pogonske sklopove SU7, što sugerira snagu od 295 KS do 673 KS.

2 39
Ovo je Xiaomi Mix11 – prvi SUV tvrtke Xiaomi (Uočen pri testiranju) !

Xiaomi-jev ulazak na tržište električnih vozila dočekan je s entuzijazmom, što dokazuju impresivne prodajne brojke SU7. Dostavljajući svoj 20,000-ti SU7 u samo dva i pol mjeseca, tvrtka ima za cilj isporučiti 120,000 jedinica do kraja 2024. godine.

Xiaomi SU7 ostao u kvaru nakon 39 kilometara

S MX11 spremnim da se pridruži ponudi 2025. godine, Xiaomi se pozicionira kao ozbiljan konkurent u utrci EV-ova. Xiaomi-jev CEO, Lei Jun, ranije je naglasio posvećenost tvrtke pružanju “automobila iz snova” za mase.

3 27
Ovo je Xiaomi Mix11 – prvi SUV tvrtke Xiaomi (Uočen pri testiranju) !

SU7, sa svojim dizajnom inspiriranim Porscheom i McLarenom, utjelovljuje ovu filozofiju. Ako MX11 slijedi isti put, mogao bi biti još jedan “ubojica perjanica” koji nudi vrhunske značajke po pristupačnijoj cijeni.

Nakon Xiaomi SU7, krajem godine dolazi i SUV model

Kako Xiaomi povećava svoje proizvodne kapacitete za EV, tvrtka planira započeti proizvodnju MX11 krajem 2025. godine, nakon što se završi druga faza njihove tvornice u Pekingu.

Najčitanije