Banner
ff22

Xiaomi 14 Ultra i prvi benchmark rezultat – predstavljanje krajem veljače

Ono o čemu smo pisali, čini se kako će postati stvarnost. Xiaomi 14 Ultra na tržište će krajem veljače a sve se više govori kako će tijekom MWC sajma doživjeti predstavljanje.

Prošlotjedno izvješće otkrilo je mogućnost lansiranja Xiaomi-jevog vodećeg modela, 14 Ultra, s potpuno novim postavkama kamere iza već poznatog dizajna.

Samsung donosi detekciju nesreća na Galaxy S24 Ultra i Fold 5 modele

No, najnoviji leak sugerira da bi svijetli otvor blende f/1.63 mogao biti ključna značajka koja će ovaj telefon istaknuti iznad konkurencije. Prema najnovijim informacijama, ovaj inovativni uređaj trebao bi ugledati svjetlo dana krajem veljače, upravo tijekom Mobile World Congressa 2024. u Barceloni.

1 49
Modul kamere nadolazeće Xiaomi 14 Ultra !

Očekuje se da će Xiaomi 14 Ultra biti predstavljen zajedno s modelima 14 i 14 Pro, čime će tvrtka obogatiti svoj portfelj vrhunskih pametnih telefona. Već je potvrđeno da će Xiaomi biti aktivan sudionik na MWC-u, gdje će ne samo predstaviti nove telefone već i demonstrirati svoje najnovije kućanske uređaje. Šuška se da bi čak mogli prikazati i svoje električno vozilo, Xiaomi SU7.

Xiaomi 15 donosi specifikacije koje predvodi Snapdragon 8 Gen 4 čip

Jedna od najintrigantnijih karakteristika Xiaomi 14 Ultra je promjenjivi otvor blende kamere. Ovaj inovativni pristup kamernoj tehnologiji omogućuje korisnicima da prilagode otvor blende između f/1.6 i f/4.0, što omogućuje bolju prilagodljivost pri različitim uvjetima osvjetljenja.

ff22

Sličan sustav već se koristi na modelima 14 i 14 Pro, koji imaju f/1.4-4.0 rješenje. Najnoviji model, 14 Ultra, koristi senzor LYT-900, koji je Sonyjeva platforma od 1 inča, obećavajući vrhunsku kvalitetu slike.

Xiaomi 14 Ultra biti će predstavljena na MWC sajmu

Certifikacija kompleta kamere za 14 Ultra slična je prethodnim modelima, ali s jednim značajnim dodatkom. Ovaj uređaj može djelovati i kao vanjska baterija, pružajući korisnicima dodatnu fleksibilnost i produženo trajanje baterije.

1 61

Detalji o ovoj funkciji bit će službeno potvrđeni tijekom predstojeće konferencije, koja se očekuje sljedeći mjesec. Ovaj dodatak dodatno potiče uzbuđenje oko lansiranja Xiaomi 14 Ultra, čineći ga jednim od najiščekivanijih telefona 2024.

Xiaomi 14 Ultra prikazuje modul kamere

Geekbench popis također pridonosi uzbuđenju oko nadolazećeg lansiranja. Model 14 Ultra pojavljuje se s brojem modela Xiaomi 24030PN60G i identifikatorom “aurora”.

3 2

Rezultati Geekbench testiranja otkrivaju impresivne rezultate, sa 9.317 jednojezgrenih bodova i 26.523 višejezgrenih bodova. Ovi brojevi odnose se na Geekbench 4 rezultate, što dodatno potvrđuje moć i performanse ovog uređaja.

Fossil napušta pametne satove

Xiaomi 14 Ultra će biti pokretan Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom s osnovnom frekvencijom od 2,26 GHz, a bit će dostupan s 16 GB RAM-a, pokretat će Android 14 s vjerojatnim dodatkom Xiaomi HyperOS-a.

2 4

Osim impresivnih performansi, Xiaomi 14 Ultra donosi i glavni senzor kamere tipa Sony LYT-900 od 1 inča, što obećava vrhunsku kvalitetu fotografija. S 1440p zakrivljenim AMOLED zaslonom, ovaj telefon pruža vizualno zadovoljstvo korisnicima, dok 80W bežično punjenje osigurava brzo i učinkovito napajanje uređaja.

iOS 18 – Povijesno ažuriranje s naglaskom na AI

Xiaomi 14 Ultra je bez sumnje jedan od najiščekivanijih telefona 2024., kombinirajući vrhunske kamere, snažne performanse, inovativan dizajn i dodatne značajke poput vanjske baterije.

1 7

S obzirom na sve ove značajke, Xiaomi se priprema postaviti nova mjerila u svijetu pametnih telefona, a lansiranje na MWC 2024. bit će trenutak koji mnogi ljubitelji tehnologije s nestrpljenjem iščekuju.

Najčitanije