Banner
ff 1

WhatsApp uvodi rangirana ažuriranja statusa

WhatsApp kontinuirano unaprjeđuje iskustvo korištenja, testirajući novu funkciju rangiranih ažuriranja statusa koja prioritizira ažuriranja od najvažnijih kontakata, čime čini feed statusa personaliziranijim i privlačnijim.

WhatsApp, popularna aplikacija za slanje poruka u vlasništvu tvrtke Meta, kontinuirano se unaprjeđuje. Tvrtka redovito testira nove funkcionalnosti, a nedavno su preuredili ladici za ažuriranja statusa u svojoj Android beta verziji, dajući joj moderan izgled s većim sličicama i suvremenijim rasporedom.

Meta uvela “Zajednice” na Messengeru – ne nisu to grupe

No, promjene se ne zaustavljaju tu – WhatsApp intenzivira poboljšanja iskustva ažuriranja statusa, s posebnim naglaskom na prikazivanju ažuriranja od osoba koje su vam najvažnije.

1 1

Nova funkcionalnost koja se trenutno testira u Android beta verziji, nazvana “rangirana ažuriranja statusa”, ima za cilj prioritizirati ažuriranja od vaših najvažnijih kontakata.

WhatsApp testira pregled pričvršćenih poruka u beta verziji

To znači da umjesto prikazivanja ažuriranja u strogo kronološkom redu, WhatsApp će ih inteligentno preurediti. Ovo će se temeljiti na nekoliko faktora, uključujući učestalost interakcije s svakim kontaktom, jesu li pričvršćeni na vrh vaših razgovora i koliko ste nedavno s njima komunicirali.

ff 3

Čak će i statusna ažuriranja koja su na izmaku vremena dobiti poticaj, osiguravajući da ne propustite te prolazne trenutke. Značajno je da će službena ažuriranja WhatsAppa ostati na vrhu popisa, garantirajući da ne propustite važne obavijesti iz same aplikacije.

WhatsApp predstavio novi vizualni identitet

Pažljivi korisnici mogli bi primijetiti nedostatak vremenskih oznaka na ažuriranjima statusa. To je namjerna dizajnerska odluka, jer WhatsApp mijenja fokus s prikazivanja najnovijih ažuriranja na prikaz najrelevantnijih. Navodno, svi podaci koji se koriste za rangiranje ažuriranja ostaju na vašem uređaju, pa vaša privatnost nije ugrožena.

1

Međutim, ova nova funkcija ima svoje čudnovatosti. Ako ponovo instalirate WhatsApp ili povežete novi uređaj, sustav rangiranja se u osnovi resetira, što znači da će aplikaciji trebati neko vrijeme da ponovno nauči vaše preferencije.

Kineski AppStore uklonio WhatsApp i Threads aplikacije

Osim toga, ako koristite WhatsApp na više uređaja, redoslijed ažuriranja statusa može se neznatno razlikovati zbog razlika u sinkroniziranim povijestima razgovora.

WhatsApp i raspodjela omiljenih kontakata

Za sada je funkcija rangiranih ažuriranja statusa dostupna samo ograničenom broju beta testera. Ali ako se pokaže uspješnom, vjerojatno će biti implementirana za širu publiku u bliskoj budućnosti. Stoga, držite oko na ažuriranjima WhatsAppa – vaš feed statusa uskoro bi mogao postati mnogo personaliziraniji i privlačniji.

Najčitanije