Banner
1 89

Volkswagen lansira ID.UNYX – Novi električni SUV za Kinu

Volkswagen lansira ID.UNYX, svoj prvi čisto električni SUV na kineskom tržištu, obećavajući inovativni dizajn i impresivne performanse uz nadu da će se istaknuti u konkurentnom segmentu električnih vozila.

Volkswagen proširuje svoj portfelj na konkurentnom kineskom tržištu električnih vozila s novim modelom ID.UNYX, kompaktnim coupe SUV-om koji će biti lansiran sredinom srpnja. ID.UNYX, poznat kao “Yu Zhong” na kineskom, označava Volkswagnov prvi pokušaj proizvodnje čisto električnih vozila u Kini.

ChatGPT dolazi unutar infotaiment sustava Volkswagen-a

Ovaj stilski EV, izgrađen od strane Volkswagen Anhui, prve nove tvrtke za energetska vozila u zajedničkom poduhvatu u Kini, debitirao je na Pekinškom auto sajmu 2024., privlačeći pažnju entuzijasta za EV vozila i stručnjaka iz industrije.

Volkswagen obećaje EV automobil s cijenom od 20,000€ do 2027.

Kineski naziv ID.UNYX-a, Yu Zhong, može se tumačiti kao “za svakoga” ili “ističe se iz mase.” Uistinu se ističe u natrpanom segmentu kompaktnih SUV-ova, s udobnom duljinom od 4,663 mm, širinom od 1,860 mm i visinom od 1,610 mm, te s velikodušnim međuosovinskim razmakom od 2,766 mm.

To je početni model u Volkswagnovoj novoj seriji “ID.UX”, liniji koja obećava “učiniti svaki trenutak zlatnim” – to je stvarni marketinški slogan koji je tvrtka usvojila. Buduća vozila ID.UX serije ponosno će nositi zlatni Volkswagnov logo, simbol posvećenosti brenda inovacijama i izvrsnosti u području električnih vozila.

Volkswagen ID.X Performance – električna jurilica na cestama !

Do 2027. godine, Volkswagen planira lansirati pet pametnih čisto električnih vozila u ovoj uzbudljivoj seriji. ID.UNYX nije samo o izgledu; to je snaga na cesti. Nudi dvije opcije pogona: verziju s jednim motorom s maksimalnom snagom od 170 kW i dvostruku verziju s 80 kW za prednji električni motor i 170 kW za stražnji.

Pohvaljuje se s baterijskim paketom od ternarnog litij-ionskog tipa kapaciteta 82,4 kWh koji pruža CATL, nudeći impresivan doseg vožnje do 621 km. U pogledu dizajna, ID.UNYX privlači poglede. Njegov dizajn brzog coupe SUV-a i stražnji dio vozila imaju slojeviti dizajn koji besprijekorno integrira stražnje krilo, stražnja svjetla i visoko postavljeno stop svjetlo.

Golf: prošlost, sadašnjost ali i budućnost

Osvijetljeni Volkswagnov logo u središtu je zanimljiv dodatak, a 21-inčni naplatci dovršavaju sportski izgled automobila. Ako pažljivo pratite svijet EV-a, ID.UNYX će vam izgledati poznato – i to s dobrim razlogom. U suštini, to je preimenovani Cupra Tavascan. Volkswagen nije uložio previše truda da prikrije sličnosti između dva automobila.

Prednji branik na VW-u samo nedostaje agresivni umetak iz Cupre, a svjetla zadržavaju isti oblik ali ne i dramatični svjetlosni potpis. Isto se dogodilo i straga – stražnja svjetla su identična po obliku, ali se razlikuju samo po potpisu.

VW Golf 9 isključivo kao električni model – kraj za Golf kakvog znamo?

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li VW ublažiti futuristički interijer Tavascana ili će jednostavno staviti svoj znak na upravljač i završiti s time. Volkswagenov ID.UNYX nada se da će ostvariti značajan utjecaj na kineskom tržištu električnih vozila.

Sa svojim upečatljivim dizajnom, impresivnim performansama i dugometražnim mogućnostima, snažan je konkurent u brzo rastućem segmentu električnih SUV-ova. Sve će ovisiti o cijeni na kraju, području u kojem je VW prethodno imao poteškoća u Kini s ID.7, pretvarajući to u bolnu lekciju o tome kako ne čitati tržište.

Najčitanije