Banner
11
HumaneAIPin#

Tvrtka Humane na prodaju – AI Pin podbacio

Sjećate se kada smo pisali o AI Pinu, gadgetu koji se zakači na košulju, majicu i jednostavnim govornim naredbama koristi značajke umjetne inteligencije e pa i ne ide im baš dobro u poslovanju.

Tvrtka Humane Inc., koja se bavi umjetnom inteligencijom, traži kupca za svoje poslovanje otprilike mjesec dana nakon što je njezin prvi uređaj, AI Pin, doživio neuspjeh kod recenzenata i prvih korisnika.

Humane predstavio AI Pin – uređaj koji nosimo na sebi

Humane procjenjuje vrijednost svoje kompanije između 750 milijuna i 1 milijardu dolara. Iako je umjetna inteligencija trenutno popularna, ne donosi uvijek zaradu.

11
HumaneAIPin#

Kompanija Humane, poznata po svojem nosivom uređaju AI Pin koji je široko kritiziran, navodno traži kupca za cijelu kompaniju, prema informacijama Bloomberga. Navodno, kompanija surađuje s financijskim savjetnikom kako bi identificirala privatnu stranu i prodala svoje poslovanje.

Samsung Galaxy S24 Ultra je najprodavaniji Android u Q1 2024.

Humane je poznat po AI Pinu, malom nosivom uređaju koji se može nositi na košulji. Pin se pričvršćuje magnetima i koristi geste te glasovne naredbe za unos korisnika.

6 1
HumaneAIPin#

Također ima ugrađeni projektor za navigaciju po izbornicima i prikazivanje vizualnih informacija. Korisnici su potaknuti da koriste svoje ruke kao zaslon za projiciranu sliku, što je samo jedan od aspekata uređaja koji je naišao na ozbiljne kritike.

Zašto je HBO Max postao “samo” Max – evo odgovora

Iako je Humane promovirao AI Pin, uređaj nije ispunio očekivanja. Recenzenti i prvi korisnici žalili su se na lošu trajnost baterije, visoke temperature i nekonzistentne ili spore performanse.

5 2

Mogućnosti umjetne inteligencije također nisu impresionirale, često nudeći nepotpune ili netočne informacije. S obzirom na cijenu od 699 dolara za Pin, uz mjesečnu pretplatu od 24 dolara (bez dodatnih poreza i naknada), čini se da malo ljudi pokazuje interes za kupnju uređaja.

iPhone SE 4 – 499$ i na tržište će u proljeće 2025.

Čini se da je katastrofalni neuspjeh AI Pina potaknuo tvrtku na traženje kupca. Međutim, može proći neko vrijeme prije nego što Humane pronađe stranu voljnu izdvojiti novac za poslovanje; Humane je procijenio vrijednost kompanije između 750 milijuna i 1 milijardu dolara, prema izvoru upućenom u situaciju.

7
HumaneAIPin#

Tvrtki ide u prilog što je prikupila 230 milijuna dolara venture kapitala i drugih investicija. Ipak, ostaje vidjeti hoće li itko zapravo smatrati da je Humane vrijedan 750 milijuna dolara ili više.

Najčitanije