Banner
tekst3naslovna 2

Steve Wozniak dao svoje mišljenje u vezi Apple Intelligence

Steve Wozniak izrazio je optimizam i određene rezerve u vezi s novim AI značajkama Apple Intelligence, ističući važnost privatnosti i stvarne upotrebljivosti u svakodnevnom životu.

Steve Wozniak, omiljeni suosnivač Applea, podijelio je svoje misli o novim AI značajkama tijekom nedavnog intervjua za Bloomberg. Wozniak, popularno poznat kao Woz, cijenjen je zbog svojih iskrenih i korisnički orijentiranih stavova koji su obavijeni njegovom karakterističnom skromnošću.

iPadOS 18 predstavljen – napokon dobiva Kalkulator

Njegova prva reakcija sugerira kombinaciju uzbuđenja i oprezni optimizam vezan za ove nove AI značajke, što je očekivano s obzirom na kontroverze koje prate AI. Prava upotreba u svakodnevnom životu je konačni test.

iOS 18 predstavljen – AI mogućnosti i više personalizacije

Od svih nadogradnji, Wozniak je posebno zainteresiran za AI značajke Apple Intelligence. Priznao je da su ga demonstracije impresionirale, ali je brzo napomenuo da se stvarna učinkovitost ovih novih značajki može potvrditi samo kroz praksu. Apple je uveo nekoliko novih alata za prepisivanje i lekturu integriranih u operativne sustave, što je Wozniaka zabrinulo jer AI može govoriti u ime ljudi, potencijalno negativno utječući na osobnu autentičnost.

Kada se govori o Siriju, Wozniak je priznao da je dosad imala prilično mješovit uspjeh. Siri je uvijek bila korisna za učinkovito upravljanje trivijalnim zadacima poput postavljanja alarma, ali je konstantno zaostajala za drugim asistentima poput onih od Googlea i Amazona. Wozniak izgleda optimistično u vezi s poboljšanjima koja su implementirana u Siri uz pomoć Apple Intelligence i očekuje značajne napretke softvera u bliskoj budućnosti.

VisionOS 2 – predstavljen

Ukupno gledajući, čini se da je Apple Intelligence zaslužio Wozniakov pečat odobravanja. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana, kako više recenzenata dobije priliku isprobati betu, praktična upotrebljivost novih AI značajki, kako je Wozniak istaknuo, trebala bi biti jasnija, ali imajte na umu da je Apple Intelligence još uvijek u beta fazi i da će s vremenom samo postajati bolji.

tekst3naslovna 2

Apple Intelligence bit će dostupan na svim Macovima opremljenim M1 i jačim čipovima, kao i na iPhoneu 15 Pro seriji.

Najčitanije