Banner
1 47
Render modula kamere Sony Xperia 1 VII !

Sony Xperia 1 VII – veći telefoto i ultraširoki senzori kamera

Sony planira unaprijediti kamere na novom modelu Xperia VII odvajanjem telefoto objektiva od ostalih kamera, uz uvođenje većih senzora i napredne tehnologije.

Prema informacijama koje je podijelio izvor iz Kine, na internetu su se pojavile rane informacije i renderi kamera za Sony Xperia VII. Postoji znatna sumnja u vjerodostojnost ovih glasina, budući da izvor nema pouzdanu povijest prethodnih curenja informacija, ali svejedno je zanimljivo vidjeti što bi Sony mogao planirati s novom generacijom Xperia uređaja.

Sony Xperia Pro-C – glasine ili stvarnost

Izvještaji sugeriraju da Sony planira prekinuti s dosadašnjim vertikalnim rasporedom kamera koje smo vidjeli na prijašnjim modelima Xperia 1, te odvojiti telefoto objektiv od glavne i ultraširoke kamere.

Sony Xperia 10 VI i 1 VI – kad telefoni još imaju microSD utor

Smatra se da će ovaj potez osloboditi dovoljno prostora unutar uređaja za telefoto senzor veličine 1/2.3 inča, u usporedbi s 1/3.5 inčnim senzorom na Xperia 1 VI. Za zum kameru se navodi da će pokrivati ekvivalentni raspon fokalne duljine od 70 do 200 mm.

1 47
Render modula kamere Sony Xperia 1 VII !

Očekuje se da će glavna kamera zadržati veličinu senzora od 1/1.3 inča, kao i trenutni model Xperia 1 VI, dok bi i ultraširoka kamera trebala imati veći senzor od 1/2.3 inča. Sony bi, prema očekivanjima, trebao nastaviti koristiti tehnologiju dvoslojnih tranzistorskih piksela za sve tri kamere na Xperia 1 VII.

Xiaomi radi na satu s duljim trajanjem baterije

Novo izvješće također sugerira da Sony ove godine neće lansirati model Xperia 5 VI te da bi ta serija mogla biti u potpunosti ukinuta, ostavljajući Xperia 1 kao jedinu visokokvalitetnu liniju pametnih telefona u Sonyjevom mobilnom segmentu.

Crystal Armor Kunlun Glass je najbolje zaštitno staklo današnjice, evo zašto

Ove promjene u dizajnu i tehnologiji kamere mogle bi znatno utjecati na fotografije i videoprodukciju, pružajući korisnicima naprednije opcije za snimanje i bolju kvalitetu slika, posebice u uvjetima slabijeg osvjetljenja i pri većim zumiranjima.

Pametni telefoni budućnosti imati će X-zrake – (ne)realna budućnost

Ako se ove informacije pokažu točnima, Sony bi mogao postaviti novi standard u industriji pametnih telefona, posebice u segmentu kamera, što bi moglo privući korisnike koji su posebno zainteresirani za fotografiju i videa.

IKEA tržištu nudi produžni kabel SKOTAT po cijeni od 24,99€

Ostaje vidjeti hoće li Sony uspjeti realizirati sve planirane inovacije i kako će tržište reagirati na nove modele. U svakom slučaju, očekuje se da će nove Xperia uređaje pratiti veliki interes, kako među tehnološkim entuzijastima, tako i među profesionalcima u području fotografije i videa.

Najčitanije