Banner
tekst4naslovna1

Snapdragon 8 Gen 4 s nadograđenim grafičkim mogućnostima

Očekuje se da će Qualcommov novi vodeći procesor, Snapdragon 8 Gen 4, sa svojim naprednim tehnologijama i poboljšanjima u performansama, predstavljati snažnu konkurenciju u tržištu mobilnih čipova.

Očekuje se da će Qualcomm lansirati svoj novi vodeći mobilni procesor, Snapdragon 8 Gen 4, kasnije ove godine, a glasine o njegovim značajkama sve su intenzivnije. Novo curenje informacija s Weiba, od tipstera Digital Chat Station, otkrilo je nadogradnje grafičke procesne jedinice (GPU) nadolazećeg sustava na čipu (SoC).

Troboj mobilnih procesora: Dimensity 9400, Snapdragon 8 Gen 4 i Apple A18 Pro – koji će biti kralj

Tipster sugerira da će 8 Gen 4 koristiti poboljšanu arhitekturu GPU-a s unaprijeđenom tehnologijom keširanja i kompresije memorije. Spomenuta arhitektura naziva se “Slice GPU arhitektura” prema izvoru na platformi X (prije poznatoj kao Twitter), koji koristi korisničko ime sun.dtsi.

Taj izvor objašnjava da u Slice arhitekturi GPU je podijeljen u više neovisnih fizičkih jedinica nazvanih “sliceovi”. Svaki slice ima vlastiti pipeline, keš i memoriju.

Snapdragon 8 Gen 4 i naglo povećanje cijene

Digital Chat Station je također spomenuo da je Qualcomm razvio “novu tehnologiju” za poboljšanje “iskorištenosti GPU-a” koja će konačno pružiti bolje performanse. Prema izvoru s platforme X, tehnologija na koju se tipster poziva naziva se “Dynamic Wave Pairing” za koju je Qualcomm podnio patent 2022. godine.

1 7

Prema sažetku patenta, Dynamic Wave Pairing omogućit će GPU-u da učinkovitije raspodijeli zadatke. GPU može dodijeliti radne zadatke različitim sekcijama unutar sebe, a zatim odabrati najprikladniju za obradu tog specifičnog zadatka. To će osigurati da GPU stalno radi na svojem optimalnom kapacitetu što dovodi do glatkijeg rada.

Snapdragon 8 Gen 4 i sva njegova moć

Očekuje se da će Qualcommove prilagođene jezgre procesora Oryon također donijeti značajne dobitke u performansama. Izvješće ranije ovog mjeseca otkrilo je da visokoučinkovita jezgra 8 Gen 4 dostiže brzinu takta od 4,2 GHz, s rezultatima na benchmark testovima od 3,000 bodova u jednojezgrenom i 10,000 bodova u višejezgrenom testu na Geekbenchu.

2 7

Svi dosad procurili detalji sugeriraju da će Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 biti moćan SoC koji će pružiti žestoku konkurenciju MediaTekovom Dimensity 9400 i Samsungovom Exynos 2500.

Najčitanije