Banner
2 3

Qualcomm priznaje kako je Snapdragon 6s Gen 3 “unaprijeđeni” 695

Qualcomm je "ponovno predstavio" svoj tri godine stari čipset Snapdragon 695 pod novim imenom Snapdragon 6s Gen 3, unatoč poboljšanjima u performansama, strategija je izazvala zbunjenost i postavila pitanja o transparentnosti kompanije.

Prošlog tjedna, Qualcomm je bez velike pompe predstavio čipset Snapdragon 6s Gen 3, što je odmah pokrenulo sumnje među analitičarima i korisnicima. Razlog za sumnju ležao je u činjenici da je novi čipset izgledao iznenađujuće slično Snapdragonu 695 iz 2021. godine.

Snapdragon 6s Gen 3 – novi chipset na tržištu

Te sumnje su se ubrzo pokazale opravdanima kada je Qualcomm potvrdio za Android Authority da je “Snapdragon 6s Gen 3 poboljšana verzija Snapdragona 695 koja nudi unaprijeđene performanse procesora, grafičkog procesora i umjetne inteligencije.”

2 3

Ova izjava, iako pozitivna po pitanju poboljšanja, izazvala je određenu skepsu u tehnološkoj zajednici. Ponovno lansiranje čipseta starog tri godine pod novim imenom moglo bi dodatno zbuniti korisnike koji se već bore s kompliciranom shemom imenovanja koju koristi Qualcomm. Ovakva praksa može biti prihvatljiva u smislu unaprijeđenja tehnologije, ali istovremeno postavlja pitanja o transparentnosti i marketinškoj etici kompanije.

Snapdragon 8 Gen 4 vs. Apple A18 – Qualcomm skinuo s trona Apple

Unatoč potencijalnim nedostacima, Qualcomm tvrdi da su unaprijeđenja koja donosi Snapdragon 6s Gen 3 značajna, posebice u područjima procesorskih kapaciteta, grafike i umjetne inteligencije.

1 28

Ova poboljšanja mogu značajno doprinijeti boljem korisničkom iskustvu i povećati performanse uređaja koji koriste ovaj čipset. Za korisnike koji ne pridaju veliku važnost detaljima vezanim uz imenovanje ili vremenski okvir izdavanja, ovaj čipset može predstavljati značajno poboljšanje u odnosu na starije modele.

Snapdragon 8 Gen 4 i naglo povećanje cijene

U tehnološkoj industriji, gdje se inovacije događaju brzo, važno je da potrošači ostanu informirani o stvarnim specifikacijama i performansama proizvoda koje kupuju. Ponovno brendiranje starih čipseta kao novih može podriti povjerenje potrošača, što je ključni aspekt u održavanju lojalnosti brendu.

Snapdragon 8 Gen 4 prvo stiže na ove mobitele

Iako Qualcommova strategija relansiranja čipseta pod novim imenom može izgledati zbunjujuće, ključno je razumijevanje stvarnih tehničkih poboljšanja koje Snapdragon 6s Gen 3 nudi.

Exynos 2500 (3nm) mogao bi biti učinkovitiji u odnosu na Snapdragon 8 Gen 4

Potrošači bi trebali temeljito razmotriti tehnološke prednosti i moguće nedostatke prije donošenja odluke o kupnji uređaja koji sadrži ovaj čipset. U konačnici, dobro informiran potrošač može bolje procijeniti vrijednost proizvoda u kontekstu brzo mijenjajućeg tržišta.

Najčitanije