Banner
tekst3naslovna

Samsung One UI 5.1 nije dobro „legao” svima – pripazite!

Samo nekoliko dana nakon "užurbane" nadogradnje One UI 5.1 na različite Galaxy S, Galaxy Z modele, nezadovoljni korisnici javljaju različite probleme. Dok se Samsung o svemu još nije oglasio.

*Samsung One UI 6.0 (Android 14) lista [kompatibilnih] uređaja*

Evo na „vraga” na vrata. Samo što smo pisali i naravno obradovali se kako je Samsung „ubacio u veću briznu” po pitanju nadogradnje na aktualni One UI, problemi su došli.

Phantom V Fold – sklopivi telefon sa velikim potencijalom

Ako nas redovito pratite morali ste vidjeti članak: „Samsung pustio „s lanca” One UI 5.1 – Galaxy S21, Galaxy S20/S21 FE i mnogi drugi dobili One UI 5.1” u kojem pišemo kako je Samsung One UI 5.1 u istom danu došao na više starijih (nekada flagship) pametnih telefona.

tekst1sl2 2

Nije trebalo proteći nekoliko dana a da se pojedini korisnici ne jave s problemima. Upravo te probleme uzrokuje One UI 5.1. I to baš na starijim modelima Samsung Galaxy S telefonima. Dok u slučaju Galaxy Z linije, jedan problem se pokazao baš pri aktualnoj Galaxy Z 4 seriji.

Apple iPhone 15 Pro – render prikazuje USB Type-C i zaobljeni dizajn

O čemu se tu zapravo radi, pokušat ćemo objasniti u nastavku ovog članka. Zna se kako je potrebno dan, dva nakon instalacije nove inačice Androida ili korisničkog sučelja da sve „stvari legnu na svoje mjesto” no u slučaju aktualnog One UI 5.1 čini se kako ni „stari dobri savjet” nije pomogao.

tekst1naslovna 5

Jedna korisnik Galaxy S22 modela nakon instalacije One UI 5.1 prijavio je kako je njegov telefon jednostavno izgubio autonomiju kakvu je imao na One UI 5.0.

DXOMARK: mobitel s najboljom baterijom je Honor Magic5 Lite

Drugim riječima telefon se nenormalno počeo prazniti. Taj problem Galaxy S22 modeli već su imali (ne baš na globalnoj razini) ali možemo reći kako ovo nije prvi i izolirani slučaj.

tekst2sl1 2

Problem je bio aktualan na One UI 5.0 no čini se kako Samsung tu autonomiju nije uspio spraviti dolaskom One UI 5.1, već ju je samo dodatno pogoršao za dodatne modele.

Galaxy S23 Ultra 200 MP kamera je izvrsna!

I Samsung Galaxy S22 Ultra čini se kako ima slične probleme. Korisnik Galaxy S22 Ultre navodi kako je prije nadogradnje (dakle One UI 5.0) njegov mobitel davao 7h u stanju mirovanja,dok nakon nadogradnje na One UI 5.1 ta brojka jedva ide do 4,5h.

tekst2naslovna 1

Problemi i žaljenje korisnika ide i po pitanju nekih značajki koje su aktualne na Galaxy S23 modelima, dok na recimo Galaxy S22 modelima to i nije slučaj.

Samsung Galaxy S23 FE doći će umjesto Galaxy A74 modela – s cijenom od 700$

Iako je za navedeno dosta teško povjerovati jer se radi o samo godinu dana starijem modelu, pa bi stoga trebao imati neke od značajki (koje se promoviraju dolaskom One UI 5.1).

tekst1sl3 2

Čini se da ipak nije tako, korisnike je najviše zasmetala značajka koja se dotiče fotografije. Riječ je o dodatnoj obradi fotografije pod nazivom „photo contour”.

MediaTek predstavila Dimensity 7200 – srednji rang na 4nm uz 200MP

Ipak problemi dolaze i u obliku korištenja WiFi odnosno Bluetooth značajki. One UI 5.1 na pojedinim modelima sa sobom donosi probleme koji se manifestiraju u obliku korištenja i uspostave Wi-Fi poziva.

samsung one ui 5 1 is official w

Dok Bluetooth ponekad zna da se sam uključi i započne s „traženjem uređaja u blizini”. Nemogućnost postavljanja bankovne kartice za beskontaktno plaćanje (NFC) također se našlo na popisu problema s ažuriranjem na aktualni One UI 5.1.

Apple objavio iOS 16.3.1, iPadOS 16.3.1 te watchOS 9.3.1

Samsung se do sada nije oglasio po ovome pitanju ali vjerujemo kako već sada užurbano rade na uklanjanju istih, odnosno kako ćemo kroz nekoliko dana dobiti ažuriranje (firmware) koji će jednostavno ispraviti sve ove aktualne probleme One UI 5.1 grafičkog korisničkog sučelja.

tekst1sl1 1

Mišljenja smo kako je Samsung trebao „opreznije” odraditi proces nadogradnje za modele Galaxy S te Galaxy Z (gdje Galaxy Z Flip 4 ima probleme prilikom rada tipkovnice) serije.

Apple uvodi USB Type-C ali onako kako „on” to želi

Ako ste vi uočili koji od navedenih problema (ili znate za neki koji nismo mi naveli) svakako nam se javite u komentare.

Najčitanije