Banner
ff44 4

Samsung ima zanimljiv koncept proizvodnje u Kini

Samsung intenzivira suradnju s kineskim tvrtkama u proizvodnji pametnih telefona kroz Zajedničko dizajniranje i proizvodnju (JDM) kako bi povećao proizvodnju i smanjio troškove, unatoč geopolitičkim napetostima i poticanju većih investicija u Kini.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Srpanjsko ažuriranje rješava probleme s kamerom

Godinama Samsung surađuje s kineskim tvrtkama na proizvodnji pametnih telefona kroz metodu koja se naziva Zajedničko dizajniranje i proizvodnja (JDM). Ovaj pristup pomaže tehnološkom gigantu smanjiti troškove proizvodnje raspodjelom dijela posla prije proizvodnje među partnerima.

Samsung One UI 6 Watch – uskoro u opticaju

Samsung obično koristi ovu taktiku proizvodnje za svoje pristupačne telefone umjesto za svoje vodeće modele, a sada se čini da planira proširiti svoju suradnju s kineskim tvrtkama još više.

1 3

Prema izvještajima korejskih tehničkih medija The Elec, Samsung planira povećati proizvodnju pametnih telefona preko kineskih JDM partnera s 44 milijuna jedinica u prethodnoj godini na 67 milijuna jedinica u 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra na tržište će uz Galaxy S25

Ovo povećanje značilo bi da će telefoni proizvedeni outsourcingom činiti četvrtinu Samsungove ciljane proizvodnje od 270 milijuna jedinica ove godine. U Zajedničkom dizajniranju i proizvodnji, Samsung surađuje s kineskim partnerima na zajedničkom upravljanju dizajnerskim procesom.

FF44 2

Ti partneri zatim dobivaju udio u profitu od prodaje. Nakon što se dizajn JDM pametnog telefona finalizira, Samsung kao izvorni proizvođač opreme, nastavlja s masovnom proizvodnjom.

Procurio proces narudžbe Samsung Galaxy Ringa

S obzirom na relativno mali tržišni udio Samsunga u Kini, odluka za Zajedničko dizajniranje i proizvodnju (JDM) mogla bi biti razuman potez. Partnerstvom s lokalnim firmama, Samsung dijeli troškove proizvodnje i prodaje Galaxy telefona u Kini, smanjujući svoje financijsko izlaganje.

5 7

Osim toga, iskorištavanje stručnosti lokalnih proizvođača omogućava Samsungu usklađivanje s regionalnim preferencijama dizajna po potrebi. Šuškanja o povećanju Samsungove proizvodnje pametnih telefona preko JDM-a u Kini ove godine podudaraju se s otvorenim pozivom kineskog premijera Li Qiang-a Samsungovom predsjedniku Jayu Y. Leeu, potičući veća ulaganja korejskog diva u Kini.

Samsung Galaxy Watch7 Ultra – renderi koji obećavaju

Prije važnog samita koji uključuje kineskog premijera Li-ja, južnokorejskog predsjednika Yoon Suk Yeol-a i japanskog premijera Fumio Kishida – prve trostrane razgovore između azijskih naroda u više od četiri godine – sastanak je održan u Seulu između drugog najvišeg dužnosnika Kine i korejskog izvršnog direktora.

ff44 4

Prijavljeno je da je Samsung uložio 24 milijarde dolara na kineskom tržištu u posljednjih šest godina. Međutim, korejski tehnološki div suočava se s rastućim preprekama usred eskalacije napetosti između SAD-a i Kine, posebno dok se bori s izvoznim ograničenjima koja je Washington nametnuo kako bi ograničio pristup Kine naprednim čipovima.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold 6 modeli umotani u maskice

Odluka Li-a da se sastane s izvršnim direktorom Samsunga odražava osjećaje izražene od strane kineskog lidera na prethodnom bilateralnom sastanku s Yoon-om.

Samsung za 10.07.2024. najavljuje Galaxy Unpacked – dolaze Z Flip/Fold6 modeli i Galaxy Ring

Tijekom tog susreta, poticao je povećana ulaganja i poslovnu suradnju korejskih poduzeća u Kini te je pozvao na suradnju između Seula i Pekinga kako bi se održala stabilnost industrijskih lanaca opskrbe.

Najčitanije