Banner
ff 5

Samsung Galaxy S25 serija sa Snapdragon 8 Gen 4 na globalnoj pozornici

Ono čemu smo se nadali, danas se i u jednu ruku potvrdilo. Samsung Galaxy S25 modeli (Galaxy S25, Galaxy S25 Plus, Galaxy S25 Ultra) doći će s Snapdragon 8 Gen 4 čipovima.

Samsung Galaxy S23 serija telefona općenito se smatra “odličnom” zbog svog pionirskog pristupa uvođenju Snapdragon procesora na globalnoj razini. Ovim potezom završeno je dugogodišnje rivalstvo između Exynos i Snapdragon frakcija, te su prestale rasprave o trajanju baterije i pregrijavanju uređaja.

Međutim, s dolaskom Galaxy S24 serije, samo je model Galaxy S24 Ultra zadržao Snapdragon procesor, dok su ostali modeli, Galaxy S24 i Galaxy S24 Plus, opremljeni Exynos čipovima.

Samsung Galaxy S25 Ultra – “potvrda” UFS 4.1 memorije i s 1T uz 16GB RAM-a

Nedavno su se pojavile informacije da će svi modeli nadolazeće serije Galaxy S25 biti opremljeni Snapdragon čipovima, konkretnije modelom Snapdragon 8 Gen 4. Ovo bi predstavljalo povratak Samsunga strategiji korištenja isključivo Snapdragon čipova u svojim vodećim modelima, što nije prvi put.

FF44

Naime, prošle godine, svi modeli serije Galaxy S23 bili su opremljeni Snapdragon čipovima u svim regijama, što je bio prvi takav slučaj za ovu korejsku marku.

Ovo je zaista Samsung Galaxy S24 FE

Međutim, sa serijom Galaxy S24, Samsung se vratio svojoj starijoj strategiji lansiranja vodećih modela s Exynos čipovima u nekim tržištima, a s Snapdragon čipovima u drugima.

1 14

Unatoč tome, prema novim informacijama koje je objavio poznati analitičar Ming-Chi Kuo, očekuje se da će Samsungov nadolazeći vrhunski čip, koji se očekuje da će biti nazvan Exynos 2500, možda ne biti lansiran zbog nižih od očekivanih prinosa na 3nm tehnologiji. Stoga će Qualcomm vjerojatno biti jedini dobavljač SoC-a za seriju Galaxy S25.

Samsung Galaxy S25 serija bit će skuplja zbog Snapdragon 8 Gen 4 čipa

Ovo ukazuje na moguću promjenu strategije Samsunga u korist Qualcommovih čipova, što bi moglo imati značajne implikacije na tržišnu dinamiku i konkurentsku prednost.

1 36

Ova promjena može također signalizirati teškoće koje Samsung doživljava u svojoj proizvodnji čipova, posebice kada je riječ o novijim i naprednijim tehnologijama poput 3nm procesa.

Potvrda specifikacije Samsung Galaxy Z Fold6, Flip6 modela i datuma održavanja – 10.07.2024.

Unatoč ovim predviđanjima, još uvijek je prerano sa sigurnošću tvrditi što će budućnost donijeti za seriju Galaxy S25, budući da planovi uvijek mogu biti podložni promjenama.

ff 5

Ipak, ako se ove informacije pokažu točnima, bit će to značajan trenutak u strategiji Samsunga, te potencijalno početak nove ere u dizajnu i izvedbi njihovih vrhunskih pametnih telefona.

Najčitanije