Banner
2 1

Samsung Galaxy A55 – ponovno u fokusu pažnje

Premda još nije potvrđeno, čini se kako Samsung Galaxy A55 možemo očekivati u ožujku ove godine.

Samsung započeo kampanju za Galaxy S24 seriju

Čini se kako je netko posjetio Samsungovo sjedištu u Južnoj Koreji donosi uzbudljive detalje o nadolazećem Galaxyju A55, čiji se dolazak s nestrpljenjem očekuje u ožujku 2024.

Samsung predstavio 2024 TV lineup

Kako prenosi Phonearena, ovaj telefonski junak srednje klase izaziva uzbuđenje među ljubiteljima tehnologije zbog svojih obećavajućih specifikacija, posebno u području kamere i performansi.

ff 1

Dizajn telefona oduševljava već na prvi pogled. Renderi procurili u prvih danima 2024. sugeriraju da će Galaxy A55 zadržati prepoznatljiv izgled svojeg prethodnika, ali će dodatno oplemeniti svoj izgled ravnim, metalnim okvirom i tankim rubovima.

Na današnji dan prije 17 godina predstavljen je iPhone

Ovaj spoj pruža telefonu vrhunski osjećaj, istovremeno zadržavajući estetsku privlačnost.

Tesla za modele X,Y, i S smanjuje procjenu dometa

Jedna od zanimljivosti koja dolazi s najnovijim informacijama odnosi se na kameru. Galaxy A55 navodno će se pohvaliti 5MP makro kamerom. Međutim, ovo je izazvalo nekoliko pitanja među entuzijastima.

7 1

Kada je Galaxy A51 uveo 5MP makro opciju, bili smo oduševljeni mogućnošću snimanja u 4K rezoluciji pomoću glavne kamere. No, sada kada se bliži 2024., pitanje je jeste li 5MP makro kamera i dalje relevantna, s obzirom na brzi tehnološki napredak u području mobilnih uređaja.

Samsung Galaxy A72 prvi u redu za Android 14 ažuriranje u 2024.

Kako bismo bili iskreni, očekivali smo možda nešto više, poput uvođenja telefoto jedinice, ali za sada, Galaxy A55 ostaje bez te opcije.

2 3
SamsungGalaxyA55#

S druge strane, informacije o glavnim kamerama ohrabruju. Prednja kamera će vjerojatno imati senzor od 32 MP, dok će glavna kamera doći s moćnim 50 MP senzorom.

Samsung s Galaxy S24 modelima donosi i nove 45W/50W punjače

Ultraširoka kamera će imati senzor od 12 MP, što obećava impresivne fotografije s širokim kutom. Unatoč odsutnosti telefoto opcije, kombinacija ovih kamera sugerira da će Galaxy A55 biti sposoban pružiti kvalitetne fotografije i snimke, zadovoljavajući širok spektar korisničkih potreba.

4 1

Jedan od ključnih faktora koji utječe na performanse telefona jest čipset koji ga pokreće. Za Galaxy A55, odabrani čipset je Exynos 1480, nedavno otkriven u Geekbench bazi podataka.

Xiaomi 14 Ultra osvanula uživo

Testovi pokazuju obećavajuće rezultate, posebno u višejezgrenim CPU performansama u usporedbi s prethodnim modelom, Galaxy A54. Exynos 1480 dolazi s poboljšanjima u jednojezgrenim i višejezgrenim CPU testovima, čineći ga boljim izborom za korisnike koji traže snažan srednji rang uređaj.

1 1

Geekbench rezultati za Exynos 1480 na Galaxyju A55 su sljedeći:

  • Jednojezgreni CPU Rezultat: 1180 bodova
  • Višejezgreni CPU Rezultat: 3,536 bodova

U usporedbi s prethodnim Exynos 1380 na Galaxyju A54:

  • Jednojezgreni CPU Rezultat: 1108 bodova
  • Višejezgreni CPU Rezultat: 2797 bodova

Ovi rezultati sugeriraju značajno poboljšanje u performansama, što će vjerojatno rezultirati bržim i učinkovitijim radom Galaxyja A55. Exynos 1480 ima četiri CPU jezgre visokih performansi na 2,75 GHz i četiri energetski učinkovite CPU jezgre na 2,05 GHz.

Sony Xperia 5 V dobila Android 14 nadogradnju

Što se GPU-a tiče, očekuje se da će Galaxy A55 koristiti Xclipse 530 GPU, koji, unatoč temeljenju na starijoj AMD RDNA2 grafičkoj arhitekturi, pruža bolje performanse od Mali GPU-a iz prethodnog modela.

3 2

Iako Samsung još uvijek nije službeno objavio datume izlaska, očekuje se da će Galaxy A55 biti predstavljen javnosti u ožujku 2024. Ovaj telefon obećava biti savršen izbor za one koji traže visoke performanse u srednjem rangu, uz vrhunski dizajn i sposobnosti kamere koje će zadovoljiti raznovrsne potrebe korisnika.

Najčitanije