Banner
1 7

Samsung Exynos W1000 – predstavljen

Samsung je najavio čipset Exynos W1000 za Galaxy Watch7 i Watch7 Ultra, koji nudi znatno brže performanse i napredne grafičke mogućnosti uz poboljšano upravljanje energijom i kompaktniji dizajn, zahvaljujući najnovijoj 3nm GAA tehnologiji.

Samsung je najavio svoj novi čipset, Exynos W1000, koji će pokretati nadolazeće modele Galaxy Watch7 i Watch7 Ultra. Odlučili su objaviti ovu vijest prije velikog događaja Unpacked, koji je zakazan za 10. srpnja.

Samsung Galaxy S24 FE – različite boje čine dominantnost Fan Edition serije

Exynos W1000 predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodni 5nm W930 čipset, jer je izrađen koristeći najnoviju Samsungovu 3nm GAA tehnologiju s FOPLP (fan-out panel-level packaging) pakiranjem. Ova tehnologija omogućuje manje dimenzije čipa i bolje rasipanje topline.

Samsung Galaxy Watch 7 / Ultra – cijene i značajke

Čip koristi metodu sistem u paketu (SiP) za integraciju kruga upravljanja energijom te ugrađeni paket na paketu (ePoP) za montiranje DRAM-a i NAND flash memorije na SoC (System on Chip).

1 7

Procesor uključuje Cortex-A78 veliki jezgru s maksimalnom brzinom od 1,6 GHz, te četiri Cortex-A55 jezgre koje rade na brzinama do 1,5 GHz. Za grafiku je zadužen Mali-G68 MP2, s podrškom za zaslone rezolucije do 640×640 piksela. Integrirana je i memorija od 32GB.

Samsung Galaxy Ring – plati 350€ i još 10€ mjesečno za značajke

Samsung tvrdi da je Exynos W1000 gotovo tri puta brži u otvaranju aplikacija u odnosu na model W930.

Novi čip također donosi 2.5D zaslon koji je uvijek uključen, s poboljšanim sučeljem za prikaz vremena i bogatijim detaljima. Exynos W1000 će pokretati nadolazeće modele Galaxy Watch7 i Galaxy Watch7 Ultra, a postoji i mogućnost da se ugradi u novi proizvod, Galaxy Ring.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold6 i dalje s 25W punjenjem

Ova tehnološka inovacija iz Samsunga predstavlja veliki korak naprijed u razvoju nosivih uređaja, nudeći korisnicima ne samo brže i učinkovitije performanse, već i bogatije korisničko iskustvo zahvaljujući naprednim grafičkim i funkcionalnim mogućnostima.

2 3

Osim toga, unapređenje u integraciji komponenti i upravljanju energijom značajno će povećati trajanje baterije uređaja, što je ključno za korisnike koji očekuju pouzdanost i dugotrajnost svojih pametnih satova.

Samsung Galaxy S25 za Kinesko tržište s Dimensity čipom?

Ovaj čipset ne samo da postavlja nove standarde u industriji nosivih tehnologija, već i potiče konkurenciju na inovacije, čime se korisnicima diljem svijeta omogućuje pristup naprednijoj tehnologiji.

Najčitanije