Banner
PanasonicToughpad

Robusni telefon(i) iz Panasonica

Panasonic je do sada predstavio brojne robusne tablete, telefone i ine mobilne uređaje. Danas nam na sajmu MWC u Barceloni predstavljaju Toughpad FZ N1 i FZ F1 – dva modela identičnog hardvera ali različitih operacijskih sustava. Dok prvog pokreće Android, a drugog Windowsi 10 oba počivaju na snažnom 2,4 GHz-nom četverojezgrenom procesoru Snapdragon, imaju 2 GB memorije i 16 GB pohrane, 4,7 inčni HD ekran.

 

No  Toughpad FZ nije običan telefon. Njegova robusnost nije samo na papiru – testni uređaji su preživjeli 2.000  padova s jednog metra a na isto tolikoj dubini pod vodom mogu izdržati 30 minuta, što udovoljava IP65 i IP67 certifikaciji.  Uređaj je opremljen i ergonomskim čitačem barkoda, prilagođen je za lijevu i desnu ruku, te ima jaku bateriju koja može izdržati dvije osmosatne smjene rada, koja se može zamijeniti bez gašenja uređaja ili potpuno napuniti za dva sata.

U Panasonicu ne kriju da je ovaj uređaj namijenjen za firme i organe vlasti. Naime, oni smatraju da su uređaji za te korisnike na današnjem tržištu zastarjeli i po pitanju hardvera i po pitanju softvera, pa su pokušali ponuditi svoje viđenje jakog, izdržljivog i robusnog radnog stroja sa suvremenim OS-om.

 

[youtube id=”Ip4tz3fnymA” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”840″ grow=”yes”]

 

Ako dodamo svemu još i trogodišnje jamstvo, ispada da mu je  mana samo početna cijena od 1.500 USD.

 

 

Najčitanije