Banner
ff 10

Ponovni rast prodaje iPhonea u Kini

Tim Cook kao da je znao šta će se desiti, kada je najavio rast prodaje iPhone telefona.

Prije nekoliko tjedana, Tim Cook je predvidio rast prodaje iPhonea u nekim tržištima, uključujući Kinu, i bio je potpuno u pravu.

iPhone 16 Pro u usporedbi s 15 Pro – sličnosti su očite [foto]

Izvještaj Kineske akademije za informacijske i komunikacijske tehnologije (CAICT) pokazuje da su isporuke pametnih telefona stranih marki u travnju porasle za 52% – pri čemu većina stranih marki pametnih telefona u Kini nosi Appleov logo.

ff22

Iako točan broj nije poznat, isporuke iPhonea značajno su porasle prošlog mjeseca, što je poboljšanje u odnosu na 12%-tni rast isporuka u ožujku. To je oporavak nakon što je Apple zabilježio značajan pad od 37% tijekom prva dva mjeseca 2024. godine.

iPhone 14 (obnovljeni) po 619$ u Apple online trgovini

Tadašnje prognoze su rekle da će se Appleovi brojevi nastaviti smanjivati, ali pokazale su se netočnima. Ovaj preokret u sreći pripisuje se velikim popustima koje je Apple nudio – do 2.300 CNY (320 USD) na odabranim modelima. Ti popusti bi trebali nastaviti poticati prodaju iPhonea u svibnju.

1 63

Masivni popusti započeli su nakon što je Huawei predstavio seriju Pura 70 na lokalnom tržištu. Huawei je prestigao Apple i sada je drugi najveći brand pametnih telefona u Kini, odmah iza svoje bivše podružnice Honor.

iPhone SE 4 – 499$ i na tržište će u proljeće 2025.

Prema brojevima CAICT-a, u travnju ove godine bilo je ukupno 3,495 milijuna jedinica pametnih telefona stranih marki u Kini, što je povećanje s 2,301 milijuna u travnju prošle godine. To čini ukupno 22,7 milijuna prodanih pametnih telefona u travnju (porast od 25,5% u odnosu na prošlu godinu).

iPhone 16 Pro Max s najvećim kapacitetom baterije

Unatoč snažnom početku, prodaja serije iPhone 15 u Kini bila je slabija u usporedbi s serijom 14. Ostalo je još nekoliko mjeseci, ali uskoro će serija iPhone 16 preuzeti primat s nizom poboljšanja.

Najčitanije