Banner
X1

Platforma X uvodi privatne Lajkove

X, nekadašnji Twitter, uvodi privatne lajkove za sve korisnike kako bi poboljšao privatnost i potaknuo autentičniju interakciju, omogućavajući korisnicima da lajkaju objave bez straha od javne kritike.

Kako bi poboljšao privatnost korisnika i potaknuo autentičnu interakciju, X, prije poznat kao Twitter, uvodi privatne lajkove za sve korisnike. Ova značajka, koja je prethodno bila dostupna pretplatnicima X Premiuma, skriva identitet korisnika koji lajkaju određenu objavu, čineći čin lajkanja osobnijim i manje izloženim javnoj kritici.

YouTube u problemu? Elon Musk lansira X Tv

Odluka o postavljanju privatnih lajkova kao zadane opcije potvrđena je od vlasnika X-a, Elona Muska, nakon izvještaja The Vergea da se značajka tiho uvodi. Musk je u svojoj objavi naglasio važnost omogućavanja korisnicima da lajkaju objave bez straha od “napada zbog toga”. Ova promjena odražava širu promjenu u društvenim medijima, od javnih brojanja lajkova, jer korisnici sve više traže privatnije i manje performansne online doživljaje.

3 17

Direktor inženjeringa X-a, Haofei Wang, ranije je objasnio da je promjena usmjerena na zaštitu javne slike korisnika i poticanje njihove interakcije s širim spektrom sadržaja, bez straha od suda ili odmazde. Tvrtka vjeruje da će privatizacijom lajkova korisnici biti ugodniji izražavati se autentično i angažirati se s sadržajem koji osobno rezonira s njima.

X platforma drugačije tretira blokirane

Iako će lajkovi biti skriveni od javnosti, korisnici će i dalje moći vidjeti tko je lajkao njihove objave i ukupan broj lajkova za sve objave. To omogućava korisnicima da procijene popularnost svog sadržaja uz očuvanje privatnosti pojedinačnih lajkova.

Kartica Lajkovi na korisničkim profilima bit će uklonjena, dodatno naglašavajući pomak od javnih brojanja lajkova kao mjere društvene validacije.

Elon Musk se na X platformi pohvalio – 8.8.2024. stižu Robotaxi

Promjena na privatne lajkove usklađuje se s širim naporima X-a da se prioritetno bavi privatnošću korisnika i stvaranjem sigurnijeg i inkluzivnijeg online okruženja.

Uklanjanjem pritiska da se uskladi s javnim mišljenjem i angažira u performansnom lajkanju, X se nada poticati iskrenije interakcije i ohrabrivati korisnike da se slobodno izražavaju.

Najčitanije