Banner
1

Ovo je baterija za iPhone 16 – na greškama se uči

Apple je unaprijedio dizajn baterije i termički sustav za iPhone 16 kako bi spriječio probleme s pregrijavanjem koji su se pojavili kod prethodnog modela, uključujući promjene u materijalima i potencijalno uvođenje grafitnog termičkog sustava za bolju vodljivost topline.

Nakon prvog izdanja iPhonea 15 Pro, mnogo se raspravljalo o problemu pregrijavanja uređaja. Iako je Apple tvrdio da je problem riješen, za neke korisnike to još uvijek nije slučaj, što ukazuje da problem nije isključivo povezan s softverom.

Apple Password: Izaziva LastPass i 1Password, debi na WWDC 2024.

Apple je odlučan u namjeri da se isti problem ne ponovi ove godine, a prema procurjelim slikama baterije iPhonea 16, izgleda da su učinjene određene preinake kako bi se spriječilo pregrijavanje telefona.

2
Baterija za iPhone 16 osvanula na platformi X !

Slike koje je objavio Majin Bu na platformi X pokazuju bateriju za iPhone 16, koja je istog oblika kao i baterija iPhonea 15, ali umjesto folijskog kućišta, koristi se metalno.

Dostupne dimenzije iPhone 16 Pro (Max) modela

Čini se da je Apple prvotno planirao sjajnu površinu, ali se na kraju odlučio za mat metalno kućište. Pretpostavlja se da će metalno kućište bolje raspoređivati toplinu u usporedbi s trenutačnim rješenjem.

5
Baterija za iPhone 16 osvanula na platformi X !

Također se navodi da je Apple redizajnirao i konektor.

3
Baterija za iPhone 16 osvanula na platformi X !

Ove promjene prvi put su procurele u studenom, zahvaljujući informacijama koje je objavio @KosutamiSan na društvenim mrežama. On je također spomenuo da bi telefon mogao preći na grafički termalni sustav, budući da grafit ima bolju toplinsku vodljivost od bakra.

Apple: Minimalno 5 godina softverske podrške za iPhone 15 seriju

Prema procurjelim slikama, iPhone 16 imat će bateriju kapaciteta 3,597 mAh, što bi trebalo omogućiti duže trajanje baterije u usporedbi s iPhoneom 15.

4
Baterija za iPhone 16 osvanula na platformi X !

Još uvijek nije poznato hoće li baterija iPhonea 16 imati povećanu gustoću za duže trajanje baterije i hoće li imati kućište od nehrđajućeg čelika umjesto aluminijskog.

Ovo je iPhone 16 – glasine su bile točne

Ove su promjene također bile predmet glasina za iPhone 16 Pro Max. Iako svi korisnici iPhonea 15 Pro nisu imali problema s pregrijavanjem, drago je vidjeti da Apple preduzima proaktivne korake.

iPhone 16 Pro u usporedbi s 15 Pro – sličnosti su očite [foto]

S obzirom na sve značajke umjetne inteligencije koje će navodno biti integrirane u sljedeći operativni sustav, novi telefoni bi mogli generirati više topline od trenutačne generacije, a mjere za raspršivanje topline trebale bi spriječiti da postanu nepodnošljivo vrući.

Najčitanije