Banner
Thumbnail Galaxy Watch New Sensor 3D Thum

Otključavanje novih mogućnosti za preventivni wellness uz novi Galaxy Watch i BioActive senzor

Samsung predvodi inovacije digitalnog zdravstva, i pomaže pri praćenju zdravlja, održavanju dobre forme i kondicije s objedinjavanjem uvida i mjerenja, a kako bi korisnicima omogućio jasno i detaljno wellness iskustvo. Pristup počinje s jednostavnijim i točnijim praćenjem zdravlja, s pomoću Samsung BioActive senzora, koji korisnicima pruža detaljnije i preciznije osobne zdravstvene podatke.

U sklopu svoje misije, Samsung ponovno podiže razinu, predstavljanjem nove generacije ovog senzora, koji će premijeru imati u sljedećoj generaciji Galaxy Watch pametnog sata, a omogućit će napredne prediktivne i preventivne wellness značajke, koje do sada nisu viđene na nosivim uređajima, uz točnija mjerenja zdravstvenog stanja.

Predstavljamo novi Samsung New BioActive Senzor

Potpuno novi BioActive senzor ključan je za pružanje boljih preventivnih zdravstvenih iskustava pri korištenju sljedeće generacije Galaxy Watch sata, s poboljšanjima dizajna koja omogućuju još preciznije uvide u zdravlje. Samsungovi inženjeri usredotočili su se na tri nadogradnje novog senzora: poboljšanje performansi fotodioda koje primaju svjetlost, dodavanje dodatnih boja dioda koje emitiraju svjetlost (LED) i njihovo optimalno raspoređivanje po senzoru.

Samsung je više nego udvostručio performanse svake fotodiode, uspješno smanjujući broj potrebnih za održavanje kapaciteta s osam na četiri. Ovaj redizajn oslobodio je dodatni prostor za integraciju većeg broja raznolikih LE dioda i osigurao njihov optimalan smještaj preko senzora. Novi senzor sada uključuje plave, žute, ljubičaste i ultraljubičaste diode uz povećan broj zelenih, crvenih i infracrvenih dioda. S integracijom i rasporedom ovih LE dioda, fotodioda i posebno dizajniranih fotodioda, Samsung ide korak dalje u inovacijama i sada može nastaviti s proučavanjem neistraženih aspekta praćenja zdravlja na nosivim uređajima.

Donošenje veće preciznosti i novih mogućnosti za preventivno zdravlje

Optimalna raspodjela zelenih, crvenih i infracrvenih LE dioda postavlja nove standarde u tehnologiji nosivih uređaja, te poboljšava preciznost i omogućava iznimne performanse u širokom nizu zdravstvenih mjerenja. To novom BioActive senzoru omogućava točnije mjerenje broja otkucaja srca, kvalitete sna, krvnog tlaka, razine kisika u krvi i razine stresa. Čak je i mjerenje otkucaja srca tijekom intenzivnih treninga 30 % preciznije u usporedbi s prethodnikom.

Thumbnail Galaxy Watch New Sensor 3D Thum

Različitije boje LE dioda i novodizajnirane fotodiode otvaraju nove mogućnosti i korisnicima omogućavaju bolje predviđanje trendova i poduzimanje proaktivnih koraka za preventivnu njegu. Prva od ovih značajki bit će Indeks naprednih krajnjih proizvoda glikacije (AGE) — koji su pokazatelj metaboličkog zdravlja i biološkog starenja, pod snažnim utjecajem načina života i prehrambenih navika. Korišten kao biološki marker s uvidom, ovaj indeks daje snimku biološke dobi korisnika, kako bi im pomogao donijeti bolje odluke o svom wellness putovanju i potrebnom smjeru prema zdravijoj budućnosti. Dodavanje AGE indeksa, samo je jedna od mnogih novih naprednih značajki planiranih za sljedeći Galaxy Watch.

Sljedeći Galaxy Watch donijet će unaprijeđene i inteligentnije alate za zdravlje i dobrobit koji će korisnicima pomoći da postignu svoje ciljeve, zaključeno je prilikom predstavljanja.

O tvrtki Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Tvrtka redefinira svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućanskih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sustava, poluvodiča i LED rješenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosustav i otvorenu suradnju s partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

Najčitanije