Banner
2 7

Nissan testira autonomnu vožnju u Tokiju

Nissan razvija tehnologiju autonomne vožnje s prototipom Nissan Leafa, opremljenim naprednim senzorima, planirajući pokretanje usluge autonomne mobilnosti u Tokiju do 2027. godine.

Nissan je započeo rad na tehnologiji autonomne vožnje još 2017. godine i danas je tvrtka objavila da je uspješno provela test u stvarnom svijetu koristeći prototip Nissan Leafa.

Nissan Townstar Evalia – električni pustolov

Nissan ističe da je to sljedeći korak prema pružanju usluge autonomne mobilnosti u 2027. godini. Novi prototip Nissan Leafa opremljen je s četrnaest kamera, deset radara i šest LiDAR senzora, što predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodni model. Većina senzora montirana je na krovu, čime se znatno poboljšava područje detekcije vozila i omogućava preciznije prepoznavanje okoline.

1 10

Ovim pristupom, automobil može predvidjeti ponašanje ostalih sudionika u prometu i pješaka. Može se nositi s različitim složenim scenarijima, a prototip se dokazao na ulicama Yokohame.

Nissan se u potpunosti okreće električnim automobilima

Iako su sposobnosti samostalne vožnje još uvijek na razini SAE 2, što znači da vozač uvijek treba biti spreman intervenirati, očekuje se da će se to poboljšati do lansiranja 2027. godine.

2 7

Nissan usko surađuje sa svim nadležnim tijelima kako bi pružio prvu pravu uslugu autonomne mobilnosti u Tokiju, Japan. U međuvremenu, proizvođač automobila planira započeti testiranja u području Minato Mirai čim u četvrtom kvartalu 2024. godine.

Jeep predstavio konkurenta Tesla modelu Y

Dok se približava datum lansiranja, Nissan intenzivira svoje aktivnosti kako bi osigurao da njihov prototip ne samo da zadovolji, nego i nadmaši trenutne standarde sigurnosti i tehnologije.

Kroz ove testove, Nissan ne samo da demonstrira svoju predanost razvoju tehnologije autonomne vožnje, već i svoju posvećenost unaprjeđenju sigurnosti i efikasnosti cestovnog prometa.

Kia EV3 – kompaktni EV SUV s cijenom od 32,600€

Razvoj ovakve tehnologije ne samo da će promijeniti način na koji ljudi putuju, već će imati i šire društvene i ekološke prednosti, potičući smanjenje emisija i povećanje sigurnosti na cestama.

Najčitanije