Banner
tekst1naslovna

Netflix uvodi odabir HDR značajke na Androidu

Netflix razvija HDR prekidač na Androidu, što bi moglo poboljšati kvalitetu videa, ali i povećati potrošnju energije i podataka.

Postoji mogućnost da je Netflix započeo razvoj prekidača za HDR na svojim uslugama strujanja na Androidu, što bi moglo biti korisno.

Netflix voli oglase – 40 milijuna korisnika već ih vidi

Tijekom dubinske analize APK-a od strane Android Authority, beta verzija 3.5 temeljena na najnovijoj verziji 8.117 Netflix aplikacije pokazuje znakove HDR prekidača.

ff 6

Nekoliko linija u kodu aplikacije navodi “Android dopušta odabir između SDR/HDR”. Još jedna linija u kodu spominje “prekidač” kako bi korisnici mogli brzo prebacivati između HDR strujanja ili nižekvalitetne SDR opcije.

Gledate Netflix, onda morate znati ove kodove za potpuni doživljaj

HDR (High Dynamic Range ili visoki dinamički raspon) poboljšava strimani video pružanjem svjetlijih boja te povećava ukupnu kvalitetu videa. Druga opcija, SDR (Standard Dynamic Range ili standardni dinamički raspon), nudi “nižu” kvalitetu u usporedbi s prvom.

2 12

Google nudi HDR strujanje na YouTubeu i to objašnjava na svojoj stranici za podršku. Publikacija također napominje da HDR može znatno trošiti uređaje koji ga podržavaju zbog svoje potrebe za energijom.

Zašto je HBO Max postao “samo” Max – evo odgovora

HDR može brzo isprazniti bateriju uređaja zbog svojih zahtjeva, ali i trošiti više podataka. Članak citira intervju između Pocket-Lint i izvršnog direktora tvrtke Dolby koji je izjavio da HDR troši “5% do 10% više podataka” od SDR strujanja. Direktor je dodao da je taj broj “zanemariv”, pa to nije velika stvar.

tekst2sl1 7

Na drugom mjestu, publikacija je ponovila problem koji je primijetila s HDR reprodukcijom na Galaxy S24 Ultra gdje bi se zaslon zatamnio, što je uzrokovalo neugodno iskustvo.

HBO Max po uzoru na Netflix uklanja mogućnost dijeljenja lozinki

Za sada, postojanje HDR prekidača za aplikaciju na Androidu je “eksperimentalno”. Situacija može krenuti u bilo kojem smjeru, pa ćemo morati pratiti razvoj događaja.

Najčitanije