Banner
3 4

Netflix mijenja izgled početne stranice

Još od 2014. godine Netflix značajno mijenja vizualni identitet početne stranice (home page), evo o čemu se zapravo radi.

Netflix testira novi vizualni dizajn početne stranice (home page). Ovo je prva velika promjena u deset godina, a ažuriranje pojednostavljuje navigaciju kako bi prikazalo trailere i opise sadržaja na istaknutiji način.

Netflix voli oglase – 40 milijuna korisnika već ih vidi

Novi dizajn zamjenjuje poznate statične pločice s proširivim okvirima koji otkrivaju detalje kada se na njih usmjeri pokazivač. Traileri i pregledi odabranog sadržaja reproducirat će se izravno unutar tih okvira, omogućujući korisnicima jednostavno pregledavanje sadržaja bez potrebe za pomicanjem na vrh ekrana.

2

Dodatni detalji, kao što su sinopsis, godina izdanja, broj epizoda i žanr, bit će prikazani ispod proširenih okvira. Prema Patricku Flemmingu, višem direktoru proizvoda u Netflixu, cilj redizajna je minimizirati pokrete očiju korisnika dok traže informacije o serijama i filmovima.

Netflix uvodi odabir HDR značajke na Androidu

“Zaista smo željeli omogućiti članovima da lakše odluče je li neki naslov pravi za njih,” izjavio je. Osim ovih promjena, ažuriran je i bočni izbornik.

1 10

Umjesto njega, tu je elegantni gornji izbornik koji uključuje navigacijske opcije za pretraživanje, početnu stranicu, serije, filmove i Moj Netflix.

Gledate Netflix, onda morate znati ove kodove za potpuni doživljaj

Ostale opcije iz bočnog izbornika, uključujući Kategorije, Novo & Popularno i Moj Popis, su konsolidirane ili premještene.

HBO Max po uzoru na Netflix uklanja mogućnost dijeljenja lozinki

Netflix je prvo uveo novi dizajn početne stranice za malu grupu pretplatnika koji koriste pametne televizore i druge uređaje za strujanje. Novi dizajn mogao bi biti implementiran za širu publiku tijekom narednih mjeseci, ovisno o povratnim informacijama korisnika i uspjehu testiranja.

Najčitanije