Banner
tekst1naslovna 4

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

Govori se kako će povećanje biti na globalnoj razini ali za sada nema iznosa niti naznaka kada će to postati aktualno.

Netflix, vodeći globalni streaming div, uskoro bi mogao poduzeti korake prema značajnom povećanju cijena svojih pretplata nakon što je okončan dugotrajan štrajk holivudskih glumaca.

Samsung Galaxy S23 FE – FE serija nastavlja živjeti

Prema izvorima iz unutarnjih poslova, razgovori o poskupljenju vode se na globalnoj razini, a nagađanja upućuju na početno uvođenje u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

tekst1naslovna 5

Međutim, točan iznos povećanja i datum stupanja na snagu još uvijek nisu otkriveni, a Netflix nije službeno komentirao objavljene planove poskupljenja.

BIZIT 2023: Znanje vrijedi, neznanje košta

Odluka o povećanju cijena dolazi nakon što je Ceh američkih pisaca (WGA) okončao 148-dnevni štrajk holivudskih studija. Ovaj potez imao je značajan utjecaj na usluge streaminga, prisiljavajući platforme za strujanje da dijele podatke o strujanju s WGA-om, što je dovelo do preoblikovanja krajolika industrije zabave.

tekst1naslovna

Dok Sindikat glumaca SAG-AFTRA nastavlja štrajk, uzrokujući odgode velikih filmskih projekata kao što su ‘Dune: Part 2’ i ‘Spider-Man: Beyond the Spider-Verse,’ Netflix ostaje proaktivan.

Huawei Watch GT 4 stigao u prodaju

Izvršni direktor Ted Sarandos naglasio je spremnost tvrtke na potencijalne štrajkove, ističući oslanjanje na robusnu i raznoliku ponudu sadržaja.

tekst1sl2 3

Netflixova odluka da podigne cijene pretplate slijedi trend u industriji. Nekoliko velikih platformi za strujanje prethodno je povećalo cijene za 25%, s ciljem uspostavljanja ravnoteže između profitabilnosti i privlačenja korisnika jeftinijim planovima podržanim oglasima.

Nio i Mercedes razmatraju počekat suradnje

Vodeći konkurent u SAD-u, Disney+, trenutno nudi svoju uslugu za 13,99 dolara mjesečno. Zanimljivo je napomenuti da se Netflixov pristup financijskim izazovima razlikovao od konkurenata.

tekst3naslovna 6

Umjesto naglog povećanja cijena, tvrtka je provela mjere za suzbijanje dijeljenja lozinki među pretplatnicima, potez koji je zadržao postojeće korisnike i privukao nove.

Disney+ ide putem Netflixa – zabrana dijeljenja lozinki i poskupljenje u najavi

Ova strategija rezultirala je značajnim priljevom od 6 milijuna novih pretplatnika, čime je ukupno članstvo Netflixa na globalnoj razini dostiglo 238 milijuna.

tekst2naslovna 3

Prethodno restrukturiranje Netflixovih planova pretplate dogodilo se u veljači kada su cijene snižene u nekim zemljama. Nakon tih prilagodbi, uslijedila je provedba mjera za ograničavanje dijeljenja zaporki, koja je u svibnju uvedena u više od 100 zemalja.

Qualcomm uvelike na AR/VR tržištu – predstavljeni Snapdragon XR2 Gen 2 i AR1 Gen 1

Dok se industrija zabave suočava s ovim izazovima, potrošači i stručnjaci u industriji pomno prate kako će ove promjene utjecati na njihovo iskustvo strujanja i budućnost digitalne zabave.

tekst3naslovna 1

Povećanje cijena pretplate na streaming usluge kao što je Netflix često je osjetljiva tema među korisnicima. S obzirom na sve češće promjene u industriji i sve veću konkurenciju, tvrtke se trude prilagoditi svoje poslovne modele kako bi osigurale stabilnost, profitabilnost i kvalitetu usluge.

Samsung Galaxy S24 serija pokazuje ponosno dimenzije

Uzimajući u obzir sve ove faktore, povećanje cijena pretplate može se smatrati neizbježnim korakom za Netflix i slične platforme. Iako korisnici često nisu oduševljeni povećanjem cijena, razumijevanje razloga iza ovakvih promjena može pomoći u sagledavanju šire slike.

tekst1naslovna 4

Industrija zabave i streaminga doživljava brz i dinamičan razvoj, a Netflix je bio predvodnik u tom procesu. Kako bi održali svoju konkurentnost i nastavili pružati visokokvalitetni sadržaj, streaming platforme moraju ulagati u produkciju novih filmova, serija i drugih formi zabave. To zahtijeva značajne financijske resurse, što je jedan od ključnih razloga za razmatranje povećanja cijena pretplate.

Android 14 – vrijedi li čekanja

Važno je napomenuti da su povećanja cijena pretplate uobičajena u industriji zabave, posebno u svijetu streaminga. Ostale popularne platforme poput Amazon Prime Video, Hulu i Disney+ također su povremeno prilagodile svoje cijene pretplate kako bi odražavale rastuće troškove proizvodnje i pružile korisnicima bolje iskustvo.

tekst3sl3

S obzirom na ovu dinamiku, Netflix je bio pažljiv u pristupu povećanju cijena, nastojeći zadržati ravnotežu između zadovoljavanja financijskih potreba i očuvanja privlačnosti svoje usluge za korisnike.

Huawei nova 12 i nova 12 Pro donose novitete – na tržištu krajem godine

Društvo je sve više okrenuto digitalnoj zabavi, a streaming platforme postaju ključna sredstva za pristup raznolikom i visokokvalitetnom sadržaju.

tekst3naslovna 1

S obzirom na ovaj trend, ulaganje u proizvodnju originalnih naslova i raznovrsne sadržaje postaje imperativ. Povećanje cijena pretplate omogućava Netflixu da nastavi s investiranjem u ovu produkciju i osigura korisnicima širok spektar zabavnih opcija.

Google nas služi već 25 godina – 5 inovacija na koje smo zaboravili

Kako se streaming industrija mijenja, i potrošači razvijaju nove navike gledanja, važno je da streaming platforme prate ove trendove i prilagode se tržišnim zahtjevima.

naslovna11 2

Povećanje cijena pretplate može biti ključni korak u održavanju konkurentnosti, financijske održivosti i pružanju kvalitetnog sadržaja korisnicima diljem svijeta.

Xiaomi 12T Pro vs Xiaomi 13T Pro

Kako će ova najavljena promjena utjecati na korisničko iskustvo i ukupnu industriju, ostaje vidjeti u budućnosti. Jedno je sigurno – streaming platforme će i dalje biti središnje mjesto zabave u digitalnom svijetu.

Najčitanije