Banner
tekst2naslovna 1

Motorola radi na VR pametnim naočalama

Motorola osim pametnim telefona čini se radi i na prvim VR naočalama

Iako smo prije nekoliko dana pisali o tome kako Motorola planira uskoro predstaviti prvi pametni telefon sa senzorom kamere od 200MP danas pak imamo prilike govoriti o nečemu mnogo „većem”.

Motorola postavlja kameru ispod zaslona

Naravno i dalje se radi o Motoroli ali ovoga puta nije riječ o pametnim telefonima (znam da zvuči poprilično čudno i nama je) ali Motorola čini se uz razvoj pametnih telefona „potajno” radi i na još jednom projektu. Riječ je o Motorola pametnim VR naočalama.

Motorola Moto Edge X – (navodno) prvi pametni telefon sa 200MP senzorom kamere

Namjerno smo rekli ovo „VR” jer je cijela priča slobodni smo reći koncipirana (već i vrapci na grani znaju) na temelju metaverzuma koju tvrtka Meta (a.k.a Facebook) toliko progurava u današnju stvarnost. Ako je vjerovati navodima i pričama na internetu motorola potajno radi na pametnim naočalama.

Motorola Moto Edge X – (navodno) prvi pametni telefon sa 200MP senzorom kamere

No moramo reći kako se u cijeloj priči uklopio i dodatni partner. Riječ je o Američkom pružatelju mobilne usluge „Verizon”. Dakle Verizon i Motorola zajedno rade na pametnim naočalama nešto slično kao što su trebale biti Google Glass ili Apple Glass o kojima smo ne tako davno pisali. Ono što je također potrebno reći dotiče se samog načina rada pametnih naočala ili kao se projektno nazivaju „Project Ironman”.

tekst2sl1 1

Osim izgleda (fotografija) za sada nemamo neke značajke specifikacije koje možemo reći i o njima govoriti. Kolari govore kako će Motoroline pametne naočale imati Snapdragon 8 Gen 1 upravo onaj koji će pokretati nadolazeće flagship pametne telefone koji nas očekuju u 2022, godini.

Android TV 12 dostupan je – za sada u opticaju za programere

Ipak smo mišljenja kako sve ove navode treba uzeti s dozom opreza jer možemo reći kako navedenih VR hardverskim rješenjima ne prognoziramo svjetlu budućnost u narednim godinama. Naravno možda i griješimo ali želimo reći kako ljudi (sami korisnici, konzumenti) nisu za sada dovoljno spremni na VR budućnost, kakvu nam Metaverzum želi prezentirati i dovesti na gotov čin.

Nemojte sada misliti kako želimo negirati dolazak ovakvih rješenja ali samo kažemo kako tržište još nije spremno. Sigurni smo, znamo kako ćemo u narednim vremenima imati mnogo više značajki i mogućnosti o ovim pametnim naočalama iz Motorole.

Apple Glass protiv Meta headseta „borba virtualne stvarnosti” – godina 2022

Do tada vas ostavljamo ovim fotografijama i prepuštamo vas vašoj mašti o onome što iste mogu sa sobom donositi. Do tada ipak se radujemo skorašnjem dolasku novih Motorola modela pametnih telefona dali se radi o senzoru kamere od 200MP ili o modelima koji će unutar sebe donositi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Petal Search omogućava veliki rast tvrtkama

Hoćete li vi kupiti jedan od nadolazećih headseta ili neki od modela pametnih naočala? Kako bi gledate na čitavu situaciju oko dolaska virtualne stvarnosti, slobodno nam pišite u komentare i svoje mišljenje svakako podijelite s nama.

Najčitanije