Banner
DALL·E 2024 05 24 18.16.31 A digital artwork visualizing the theme Microsoft buying Steam without using specific logos. The scene features a modern abstract structure that hi

Microsoft (ne)planira kupiti Valve (Steam) za 16 milijardi dolara

Šuška se kako Microsoft planira kupnju Steama (Valvea) za 16 milijardi Američkih dolara, no sve je već opovrgnuto.

Pojavile su se glasine u igračkoj zajednici da Microsoft priprema ponudu za kupnju Valvea za 16 milijardi dolara. Ove informacije potječu od objave na platformi X od strane DiorCS-a, odvjetnika koji je, prema njegovom profilu na X-u, također aktivan u financijama i zajednici Counter-Strikea.

Sklopivi MacBook od 20,3″ do 2026. i pokretan M5 čipom

Nažalost, nije poznato odakle Dior dobiva svoje informacije. Unatoč tome, njegova objava na X-u brzo se proširila internetom i sada ima preko 5,7 milijuna pregleda. Na prvi pogled, Microsoftov interes za Valve čini se očitim.

Windows 11 okreće se oglasima

Naime, tvrtka se uspjela pozicionirati na tržištu prijenosnih igraćih uređaja s uređajem Steam Deck (dostupan na Amazonu za 524 dolara), što Microsoft još uvijek nije uspio postići. Međutim, pri bližem pregledu, ova ponuda ne izgleda realistično.

Prošle godine, Microsoft je kupio Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara. Čini se prilično nerealnim da bi Valve, s njegovim uspješnim igraćim dućanom i brendovima poput Counter-Strikea, Dote i Half Lifea, bio vrijedan samo oko četvrtine te cijene.

Koristite kameru vašeg Android telefona ili tableta na Windowsima 11 – evo kako

Nakon što je istinitost glasine već bila dovedena u pitanje u komentarima ispod Diorove objave na X-u, oglasio se poznati insajder u svijetu igara Tom Warren. On izražava žaljenje što se sada može kupiti plava oznaka na X-u i kaže da Microsoft ne planira preuzeti Valve.

Microsoft: Nova računala s umjetnom inteligencijom (Copilot) imati će minimalno 16GB RAM-a

Dodatno, industrijski analitičari upozoravaju da bi takva akvizicija mogla privući pažnju regulatornih tijela, s obzirom na Microsoftovu nedavnu akviziciju Activision Blizzarda i njihov sve veći utjecaj u igraćoj industriji. Razmatranja o konkurentnosti i monopolskom ponašanju bi mogla biti ključna u ocjeni ovakvog poteza.

Sve u svemu, dok Microsoftova zainteresiranost za Valve može imati smisla s poslovne strane, trenutne glasine o ponudi od 16 milijardi dolara izgledaju neosnovano i više poput spekulacije nego temeljene na stvarnim planovima.

Microsoft Copilot dostupan na Android i iOS platformama

To pokazuje koliko su društvene mreže postale plodno tlo za širenje neprovjerenih informacija koje mogu utjecati na percepciju javnosti i tržišne vrijednosti tvrtki.

Windows 11 24H2 “Hudson Valley” ustvari je Windows 12?

Ovo svakako treba uzeti s velikom dozom rezerve jer su glasine za sada poprilično neutemeljene i možemo slobodno reći “nestvarne”.

Najčitanije