Banner
5 5

Meta proširuje mogućnosti virtualne stvarnosti

Meta je u najnovijem ažuriranju Meta XR Core SDK-a omogućila programerima da isključe granice prostora za igru u MR aplikacijama, čime potiče razvoj imerzivnijih i širih iskustava virtualne stvarnosti.

Suvremene tehnologije u području proširene i virtualne stvarnosti (VR) doživljavaju kontinuirani napredak, a kompanija Meta je na čelu inovacija s najnovijom verzijom svojih VR naočala, Meta Quest 3.

Meta uvodi AI chatbotove na Instagram

Ovaj uređaj zahtijeva od korisnika da postave prostor za igru unutar određenih granica, što je bila praksa i u prethodnim modelima. Međutim, nedavno ažuriranje Meta XR Core SDK-a, koje obuhvaća i verziju 66, donosi značajne promjene koje će utjecati na razvoj aplikacija za miješanu stvarnost (MR).

Meta uvela “Zajednice” na Messengeru – ne nisu to grupe

Granice unutar prostora za igru su ključne za sigurnost korisnika prilikom korištenja VR tehnologije, sprečavajući slučajne sudare s predmetima ili zidovima. No, unatoč njihovoj važnosti u kontekstu VR, granice su se pokazale kao ograničavajući faktor za aplikacije i igre koje koriste tehnologiju miješane stvarnosti.

Stoga je Meta u svojoj najnovijoj verziji SDK-a uvela mogućnost da programeri isključe ova ograničenja kad koriste funkciju prozirnosti, koja korisnicima omogućava da vide svoje stvarno okruženje kroz prikaz naočala.

Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Sukob VR headseta budućnosti

Ova promjena omogućava programerima da stvore imerzivnije i šire MR iskustvo koje se može integrirati u stvarne prostore korisnika, poput njihovih domova, bez potrebe za prilagodbom i podešavanjem granica. Ukoliko aplikacija prijeđe iz MR u VR mod, prethodno ukinute granice automatski se vraćaju kako bi se očuvala sigurnost korisnika.

1 86

Meta je poznata po svojim inovacijama u polju VR tehnologije, a s ovim ažuriranjem jasno stavlja do znanja da je jednako posvećena i unaprjeđenju miješane stvarnosti.

Meta i Ray-Ban razvijaju pametne naočale

Tvrtka vjeruje da je MR budućnost računarstva, što potkrepljuju i kontinuirana ulaganja u razvoj, uključujući i AR pametne naočale koje koriste umjetnu inteligenciju. S obzirom na dosadašnje uspjehe, Meta se pozicionira kao lider u razvoju naprednih tehnologija za VR i MR aplikacije.

tekst3sl2

Na tržištu koje je sve više orijentirano na AR i MR tehnologije, Meta ne samo da se trudi zadržati svoju vodeću poziciju u proizvodnji VR uređaja, već i teži dominaciji u segmentu AR naočala. S obzirom na najnovije inovacije i unaprjeđenja, očekuje se da će Meta nastaviti oblikovati i definirati budućnost interaktivnih tehnologija.

Najčitanije