Banner
1 25

Luxeed S9 – konkurent Tesla modelu Y iz tabora Huaweia i Cherya

Još jedna električni automobil ima za cilj "pomrsiti" planove Teslinom modelu Y.

Huawei i Chery predstavili su svoj najnoviji proizvod – Luxeed S9. Ovaj elegantni SUV coupe spreman je postati izravni konkurent popularnom Teslinom Modelu Y, hvaleći se impresivnim nizom značajki i tehnologija po konkurentnoj cijeni.

Kia EV3 – kompaktni EV SUV s cijenom od 32,600€

Predviđeno je da će Luxeed S9 stići na kinesko tržište u drugoj polovici 2024. godine, izgrađen na Cheryjevoj naprednoj E0X modularnoj arhitekturi, poznatoj po svojoj 800V silicijsko-karbidnoj bateriji visokog napona.

1 25

Očekuje se da će S9 dijeliti pogonski sklop sa svojim srodnim modelom, limuzinom Luxeed S7, koja nudi varijante s pogonom na stražnje kotače i na sva četiri kotača s 288 KS i 489 KS, respektivno.

Nissan testira autonomnu vožnju u Tokiju

Potencijalni kupci će imati izbor između tri različite opcije baterije: LFP (62 kWh), M3P (82 kWh dobiven od CATL-a) i NMC (100 kWh). Ova fleksibilnost prilagođava se širokom rasponu potreba i preferencija vozača.

2 16

Paket baterija M3P od CATL-a prilično je zanimljiva opcija. U osnovi, to je LMFP (litij-mangan-željezo-fosfatna) baterija, ali CATL je naziva “ternarnim fosfatom” jer uključuje i druge metalne elemente.

Nissan Townstar Evalia – električni pustolov

Dodavanjem magnezija, cinka i aluminija u rešetkastu strukturu baterije, kapacitet punjenja i pražnjenja se znatno poboljšava, dok se istovremeno smanjuju troškovi.

Škoda Elroq – EV model na temelju Karoqa

S cijenama procijenjenima između 300.000 i 400.000 RMB (približno 39.000 – 51.400 eura), Luxeed S9 cilja na to da bude jeftiniji od Teslinog Modela Y na kineskom tržištu. Ova agresivna strategija cijena i bogat skup značajki S9 mogli bi ga učiniti privlačnim izborom za one svjesne budžeta koji se zanimaju za električna vozila.

Peugeot Inception Concept – uzima od budućnosti ono najbolje i implementira u sadašnjost

Huaweijeva tehnološka snaga očita je u naprednim značajkama S9. Automobil dolazi opremljen Huaweijevim sustavom pomoći u vožnji ADS 3.0, sofisticiranim skupom tehnologija koje povećavaju sigurnost i udobnost na cesti.

3 11

Osim toga, S9 ima konstrukciju karoserije Xmotion 2.0, dizajniranu kako bi poboljšala upravljivost, sportske osobine i općenitu sigurnost. U unutrašnjosti, vozači će naći Huaweijev AR-HUD 2.0, najnoviji sustav proširene stvarnosti koji projicira važne informacije na vjetrobransko staklo.

Jeep predstavio konkurenta Tesla modelu Y

Vanjski dizajn Luxeed S9 crpi inspiraciju iz limuzine Luxeed S7 i Aito M9, inkorporirajući modernu i aerodinamičnu estetiku. Tanke LED svjetiljke povezane svjetlosnom trakom, zatvoreni prednji kraj i padajuća linija poklopca daju automobilu karakterističan i sportski izgled. Posebno, krov S9 ima LiDAR senzor proizveden od Huaweija, nagovještavajući napredne sposobnosti autonomne vožnje vozila.

4 1

Luxeed S9 je svjedočanstvo rastuće suradnje između tradicionalnih proizvođača automobila i tehnoloških divova. Ovo partnerstvo omogućuje integraciju najnovije tehnologije u vozila, poboljšavajući njihovu funkcionalnost i privlačnost široj publici.

Xiaomi SU7 ostao u kvaru nakon 39 kilometara

Kombinacija pristupačnosti, performansi i napredne tehnologije, podržana reputacijama i Huaweija i Cheryja, mogla bi učiniti Luxeed S9 ozbiljnim izazivačem Teslinom Modelu Y.

Najčitanije