Banner
naslovna 5

Lapse želi konkurirati Instagramu

Lapse, aplikacija koja želi dovesti ono što je Instagram odbacio davnih dana.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Još od kako je Instagram prošle godine dao prednost kratkim video zapisima, korisnici su pokazivali nezadovoljstvo zbog promjena. Sličan korak napravio je i YouTube.

Otkako je Instagram promijenio svoj algoritam u korist kratkih videozapisa sličnih TikToku, mnoge nove aplikacije pokušavaju zauzeti mjesto originalne misije Instagrama – dijeljenje fotografija s prijateljima. BeReal, Grainery i Glass su neki od pokušaja, no sada se pojavljuje novi izazivač – Lapse.

Telemach šalje upite za nepostojeće račune

Lapse, aplikacija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, transformira vaš telefon u fotoaparat za jednokratnu upotrebu, omogućujući vam dijeljenje zrnatih fotografija s malim grupama prijatelja satima nakon što su snimljene.

1 14

Dana 13. studenog, Lapse je zauzeo treće mjesto na ljestvici Apple App Storea za besplatne iPhone aplikacije u SAD-u, nadmašivši čak i TikTok i Google, te se istaknuo kao prva aplikacija u kategoriji fotografija i videa.

Nova era umjetne inteligencije dolazi u Galaxy

Dok popularne platforme poput Instagrama i TikToka potiču korisnike da povećaju broj sljedbenika i sklapaju ugovore o oglasima, Lapse je uspio krenuti suprotnim putem.

2 10

Fokusirao se na stvaranje autentičnijeg iskustva bez igrica između ljudi koji se međusobno poznaju i vole. Ova strategija privukla je pažnju korisnika, uključujući i one koji su nekada uživali u Instagramu.

Gmail 01.12.2023. briše neaktivne račune

Čak su i velike ličnosti poput Kylie Jenner izrazile želju za povratkom jednostavnosti: “Prestani pokušavati biti TikTok, samo želim vidjeti slatke fotografije svojih prijatelja”, napisala je prošle godine.

3

Lapseova jedinstvena značajka je “usmjeri i snimaj” kamera, inspirirana filmskim kamerama za jednokratnu upotrebu. Ove fotografije ne možete uređivati, povećavati ili dodavati filtere, a proces “obrade” u “mračnoj sobi” traje nekoliko sati. Iako su često isprane i zrnate, mnogi korisnici cijene estetiku koja izaziva osjećaj nostalgije i čini fotografije klasičnijima.

Google Drive za Android i iOS dobiva redizajn

Lapse je iskoristio i novu značajku iPhonea koja omogućuje korisnicima dodavanje widgeta izravno na zaključani zaslon, omogućujući pristup kameri jednim dodirom.

5 8

Dok druge aplikacije poput Huje nude sličnu kvalitetu fotografija, Lapse se ističe svojim društvenim aspektom. Nakon “obrade”, korisnici mogu odlučiti žele li zadržati fotografije privatnima ili ih podijeliti s prijateljima, eliminirajući pritisak brojača “lajkova” i promičući opušteno okruženje.

Samsung One UI 6.0 i datum dolaska na telefone – [lista]

Unatoč uspjehu, Lapse je dobio kritike zbog taktike rasta koja prisiljava nove korisnike da pozovu prijatelje prije nego što mogu koristiti aplikaciju.

6 5

Ova strategija je naišla na kritike jer ne odražava prirodnu dinamiku društvenih medija, gdje se korisnici često usredotočuju na smanjenje broja pratitelja kako bi održali intimnu grupu.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

Lapse se suočava s izazovom stvaranja održivog poslovnog modela. Iako je tvrtka dobila potporu od 11 milijuna dolara, aplikacija je trenutno besplatna za korisnike i ne generira prihod.

naslovna 5

Dok neke slične fotoaplikacije usporavaju rast nakon početnog uspona, suosnivač Lapsea, Dan Silvertown, ističe da želi izbjeći modele monetizacije temeljene na oglasima.

Google Drive za Android i iOS dobiva redizajn

Iako razmišlja o mogućnosti uvođenja plaćenih značajki, ističe da je trenutni prioritet stvaranje izvanrednog proizvoda i privlačenje šire publike.  Lapse ostaje intrigantan igrač na tržištu društvenih medija, a vrijeme će pokazati može li održati svoju jedinstvenu perspektivu i privući dugoročni uspjeh.

Preuzmite Lapse:

AppStore-button400x400

 

Najčitanije