Banner
3 12

Kia EV4 – koncept koji je testiran na cestama

Kia EV4 testirana je na na cetama a na YouTube platformi osvanuo je, odnosno uhvaćen je kako ga transportiraju negdje (očito na testiranje).

Luxeed S9 – konkurent Tesla modelu Y iz tabora Huaweia i Cherya

Kia gradi robusnu liniju električnih vozila i već je najavila modele EV5, EV9, EV3 i osvježeni EV6. Ono što nedostaje je EV4 – Kijin pristup električnim sedanima. E pa, sada smo imali priliku vidjeti jedan na terenu, iako potpuno prekriven kamuflažom.

Kia EV3 – kompaktni EV SUV s cijenom od 32,600€

EV4 je prvi put najavljen zajedno s modelom EV3 kao koncepti prošlog listopada, ali za sada se materijalizirao samo EV3. Čini se, međutim, da se i lansiranje EV4 približava.

U kratkom YouTube videu na korejskom kanalu Healer TV, može se vidjeti EV4 u kamuflažnom omotu spreman za transport negdje. Omot uspješno skriva većinu dizajnerskih elemenata, ali lako je vidjeti da nije veliko odstupanje od konceptnog modela prikazanog prošlog listopada.

Nissan testira autonomnu vožnju u Tokiju

Automobil ima nizak prednji dio i krov koji se proteže sve do stražnjeg dijela vozila, stvarajući sportski profil, zajedno sa spojlerom na krovu. Prednja svjetla također su zadržana – vertikalno postavljena i protežu se sve do haube. Prednja rešetka ostaje otvorena.

Naravno, video ne otkriva unutrašnjost, ali sudeći po konceptu, možemo očekivati Kijin sustav infotainmenta sljedeće generacije ccNC s dva 12,3-inčna ekrana, smještena u inače minimalističkoj kabini.

Nissan Townstar Evalia – električni pustolov

Iako sada vidimo EV4, najvjerojatnije još uvijek nije u masovnoj proizvodnji, a sama Kia je potvrdila da će lansiranje EV4 biti odgođeno do sljedeće godine. Očekivana cijena lansiranja iznosi oko 35.000 dolara, ali to je za korejsko tržište.

Najčitanije