Banner
2 44

Kia EV3 – kompaktni EV SUV s cijenom od 32,600€

Kia EV3, novi kompaktni električni SUV koji kombinira inovativan dizajn, naprednu tehnologiju i održive materijale, predstavljen je s ciljem revolucioniranja klase i ubrzanja masovnog usvajanja električnih vozila, s očekivanom cijenom od oko 32.600 eura.

Kia je konačno predstavila svoj najnoviji električni automobil, EV3, kompaktni SUV dizajniran da redefinira očekivanja u svojoj klasi. EV3 se oslanja na uspjeh Kijinog vodećeg SUV-a EV9, uključujući filozofiju dizajna marke “Opposites United”, naprednu tehnologiju i održive materijale kako bi omogućio uključivo i ekološki osviješteno iskustvo vožnje.

Kia testira EV Pick-up na cestama Kalifornije

Svojim prepoznatljivim dizajnom, EV3 privlači pažnju. Vertikalna prednja svjetla, čiste površine i robustna interpretacija Kijinog ikoničnog dizajna “Tiger Face” doprinose širokom i samouvjerenom stavu.

1 64

Koncept potpisa svjetala “Star Map”, vertikalna dnevna svjetla (DRLs) i elegantna linija krova stvaraju dinamičnu siluetu koja projicira snagu i agilnost.

Dostupan u devet živopisnih boja, uključujući dvije ekskluzivne nijanse – Aventurine Green i Terracotta – EV3 omogućuje vozačima da izraze svoju individualnost.

Kia EV6 facelift donosi novi stil i veću bateriju

Interijer EV3-a dizajniran je kao udoban i svestran životni prostor. Kabina prima pet putnika i sadrži kliznu središnju konzolu s stolom i prostorom za pohranu. Ovaj jedinstveni element dizajna omogućuje putnicima da uživaju u obroku, rade na prijenosnom računalu ili jednostavno opuštaju dok se vozilo puni.

Jeep konkurira Tesli modelu Y – Jeep Wagoneer S

S obilnim prednjim prtljažnikom od 25 litara i stražnjim prostorom za prtljagu od 460 litara, EV3 nudi dovoljno prostora za svakodnevne avanture i obiteljske izlete.

Škoda Elroq – EV model na temelju Karoqa

Konzola sadrži širok zaslon koji se proteže gotovo 30 inča, integrirajući 12,3-inčni klaster, 5-inčni panel za klimatizaciju i 12,3-inčni AVN zaslon. Ovaj intuitivni sučelje omogućuje lako pristupanje kontroli klime, navigaciji, zabavi i postavkama vozila. Kontrole na upravljaču i niz gumba ispod središnjeg zaslona dodatno pružaju praktičnost i funkcionalnost.

Izgrađen na Kijinoj globalnoj modularnoj električnoj platformi (E-GMP), EV3 pokreće prednji električni pogon s tehnologijom baterije četvrte generacije. Standardni model opremljen je baterijom od 58,3 kWh, dok varijanta Long Range ima bateriju od 81,4 kWh, nudeći do 600 km dometa po WLTP ciklusu.

Oba modela imaju električni motor od 150 kW (201 KS) koji pruža poštovanja vrijedna ubrzanja od 0-100 km/h za 7,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 170 km/h.

Audi i SAIC udružuju snage za proizvodnju premium EV-a u Kini

Kia je prioritizirala učinkovitost u dizajnu EV3, uključujući poboljšanu aerodinamiku karoserije i naprednu tehnologiju upravljanja baterijom. Impresivni koeficijent otpora zraka vozila od 0,263 Cd doprinosi njegovom produljenom dometu. Mogućnost brzog punjenja EV3 omogućava bateriji da se napuni od 10 do 80 posto za otprilike 31 minutu.

2 44

EV3 dolazi s opsežnim paketom sustava za pomoć pri vožnji (ADAS) koji štite putnike i pješake. Značajke poput sustava za izbjegavanje sudara sprijeda, pomoći pri održavanju trake, pomoći pri vožnji na autocesti i pomoći pri izbjegavanju sudara pri parkiranju unatrag pomažu vozačima da se s pouzdanjem snalaze u različitim uvjetima na cesti.

Honda želi dominirati tržištem EV – ulaže 61 milijardu €

EV3 također ima Remote Smart Parking Assist, 12-inčni Head-up Display (HUD) i Kijinu inovativnu i-Pedal 3.0 tehnologiju regenerativnog kočenja, koja omogućuje vožnju s jednim pedalom.

Osim impresivnih performansi i sigurnosnih značajki, EV3 nudi niz naprednih tehnologija dizajniranih za poboljšanje praktičnosti i povezivosti. Punjenje vozila na uređaj (V2L) omogućuje korisnicima napajanje vanjskih uređaja.

Ford potpunu elektrifikaciju uvodi do 2030.

Digitalni ključ 2.0 omogućuje bezključni ulazak i upravljanje vozilom pomoću pametnog telefona ili pametnog sata. Infotainment sustav EV3 nudi strujanje sadržaja, arkadne igre i premium audio sustav Harman Kardon za uronjivo iskustvo zabave.

Svojim inovativnim dizajnom, impresivnim dometom i posvećenošću održivosti, Kia EV3 spremna je značajno utjecati na tržište kompaktnih električnih SUV vozila.

Nadmašujući očekivanja kupaca i adresirajući zajedničke zabrinutosti o električnim vozilima, EV3 teži ubrzati masovno prihvaćanje električnih vozila i doprinijeti održivijoj budućnosti.

Xiaomi SU7 ostao u kvaru nakon 39 kilometara

Ostaje samo jedan detalj – cijena. Kia još nije objavila službeno cijenu, ali očekivanja su da će biti oko 32.600 eura. Ako se to pokaže točnim, Kia će imati pobjednika u svojim rukama.

Najčitanije