Banner
1 90

Hyundai Inster – gradski električni mališan

Hyundai Inster je novo električno vozilo A-segmenta s naprednim tehnološkim karakteristikama i konkurentnim cijenama, namijenjeno za osvajanje europskog tržišta s fokusom na urbano okruženje.

Hyundai je spreman elektrificirati urbani pejzaž Europe novim modelom Inster, električnim vozilom A-segmenta koje je osmišljeno da se natječe s modelima poput Dacia Spring i novog Citroen e-C3. Inster dolazi s dvije opcije baterija i unutrašnjosti koja je, moglo bi se reći, najzanimljivija u svojoj klasi.

Hyundai Inster – cijenom od 20,000€

Osnovni model Instera dolazi s baterijom od 42 kWh i elektromotorom od 95 konjskih snaga, dok verzija s većim dosegom ima bateriju od 49 kWh i motor od 113 konjskih snaga.

Obje opcije pružaju okretni moment od 147 Nm, dok su vremena ubrzanja od 0 do 100 km/h 11,7 sekundi, odnosno 10,6 sekundi.

Model s baterijom od 42 kWh ima domet po WLTP standardu od 300 km, dok veća baterija omogućava doseg do 355 km. Tu je i ugrađeni AC punjač od 11 kW te podrška za DC punjenje od 80 kW, što omogućava punjenje od 10% do 80% za samo 30 minuta.

Osim toga, Inster dolazi s funkcionalnošću vozilo-na-teret (V2L), što znači da možete napajati vanjske uređaje, pretvarajući vaš EV u mobilnu energetsku postaju.

Citroen C3 Aircross (EV) s cijenom od 27,400€

Inster je majstor za manevriranje u urbanim uvjetima, s duljinom od 3.825 mm i širinom od 1.610 mm. S međuosovinskim razmakom proširenim na 2.580 mm, udobno može smjestiti četiri putnika, obećavajući prostranu unutrašnjost za svoju veličinu.

Najmanji električni Hyundai dolazi s bogatim tehnološkim interijerom, uključujući par zaslona od 10,25 inča za digitalne instrumente i sustav infotainmenta. Podržani su Apple CarPlay i Android Auto, tu je i bežični punjač, te opcionalni krov s jednim dodirom.

Škoda Elroq – na cesti izgleda zaista primamljivo

Iako Hyundai još nije objavio službene cijene, rani izvještaji sugeriraju da će Inster početi s cijenom oko 20.000 €, što se čini kao odlična cijena s obzirom na specifikacije.

Predviđeno je lansiranje u Koreji ovog ljeta, a zatim u Europi, na Bliskom Istoku i u Aziji i Pacifiku. U priopćenju za tisak, Hyundai je spomenuo da će se model Inster Cross pridružiti liniji u nekom kasnijem trenutku bez navođenja pojedinosti. Možemo očekivati nešto robusniji izgled s fokusom na aktivni životni stil.

Xiaomi Mix11 SUV – testira se na cestama

Iako će cijena osnovnog modela biti privlačna, model s većom baterijom vjerojatno će biti cijenjen oko 23.000 €, što je točno onoliko koliko košta veći Citroen e-C3. Ako Hyundai postavi cijenu višu od toga, kupci bi mogli postaviti pitanje – zašto ne odabrati još veći Citroen e-C3 Aircross?

Najčitanije