Banner
1 11

Huawei je kralj mobilne fotografije – evo i zašto

Apple i Google moraju (i trebaju) učiti od Huaweija.

Huawei i dalje aktivno sudjeluje u proizvodnji mobilnih telefona, neovisno o prisutnosti Googleovih usluga. Kao jedan od najbrže rastućih proizvođača telefona u Kini, Huawei ima mnogo toga za izgubiti ili dobiti.

Kako radi Ultra Speed Snapshot na HUAWEI Pura 70…? 

Njihov plan za osvajanje kineskog tržišta uključuje podsjećanje konkurencije tko dominira u području kamera. Jedna od najzanimljivijih novih značajki na Huawei Pura 70 Ultra je izvlačiva kamera, koja, unatoč očekivanjima, ne poboljšava kvalitetu slike.

1 11

S druge strane, procurile su fotografije nadolazećih modela iPhone 16 Pro Max i Pixel 9 Pro, s naglaskom na povećane izbočine kamere koje neće oboriti rekorde, ali su vidno veće u usporedbi s prethodnim modelima.

DXOMARK: Huawei Pura 70 Ultra kralj mobilne fotografije

Huawei Pura 70 Ultra koristi senzor kamere od 1 inča ali ima tanji “otok” kamere u usporedbi s konkurencijom, što ukazuje na potencijalno korisnu primjenu izvlačive tehnologije kamere kako bi se održale proporcije uređaja u budućnosti.

Apple razmatra lansiranje modela “Slim” iPhone 17, koji bi mogao biti najskuplji iPhone dosad i uvesti prvi potpuni redizajn iPhonea od modela X, s ciljem stvaranja znatno tanjeg uređaja.

Pixel 9 Pro osvanuo uživo – sve je poznato već sada

Ovo bi moglo odgovoriti na potrebu za smanjenjem vizualne i fizičke prisutnosti izbočina kamere, koje su postale ključni element u marketingu mobilnih telefona visoke klase, unatoč tome što često ne doprinose funkcionalnosti, kako to pokazuje trend višestrukih kamera na jeftinijim modelima.

iPhone 16 Pro (Max) dobiva značajnu nadogradnju kamera

Ova tendencija velikih izbočina na kamerama izgleda da će se zadržati, ali s promjenama koje donose vodeći proizvođači poput Applea, moguće je da će se budućnost dizajna pametnih telefona znatno promijeniti.

Najčitanije