s24 ultra
tekst4naslovna 1

Google donosi „Search with Live View” pri korištenju Karti (Maps)

Google i nadalje nastoji unaprijediti (učestalo) svoju Maps uslugu novim značajkama.

Google je proteklog tjedna najavio promijene u korištenju Google Maps (karti) na Android i iOS mobilnim platformama.

tekst4sl5

Radi se o značajki pod imenom „Search with Live View” (Pretraživanje s prikazom uživo) koji u glavni fokus stavlja AR.

Xiaomi je imao prototip sklopivog telefona s mehanizmom otvaranja prema van

U suštini plan Googlea je da više koristite Kamere vaših pametnih telefona. Što znači da za korištenje ove značajke potrebno je snimati neki dio grada a onda će vam Google odnosno Google Karte dati „oznaku” određene trgovine, kafića ili neke druge radnje ako ona postoji zabilježena (dostupna) na Google Kartama.

tekst4sl1

Ovako nešto slično već smo imali prilike vidjeti na Google Kartama a radi se o značajki „Live View” (pregledu uživo). Odnosno mogućnost postavljanja strelice koja će vam označiti put do određenog cilja (završne točke).

Google Pixel Fold – prikazan na renderima, tržište ga očekuje u svibnju 2023.

Nešto slično kao što to radi Google Street View. A sada možemo reći da se po pitanju „Search with Live View” spajaju više segmenata Google servisa i usluga zajedno sa AR u jednu gotovu cjelinu.

tekst4sl2

Navedena usluga bit će dostupna kroz nekoliko dana u nekoliko gradova svijeta:

  • London
  • Los Angeles
  • New Yorku
  • Pariz
  • San Francisco
  • Tokio

Kroz vrijeme će se „Search with Live View” dodatno nadopunjavati s još više gradova ali ovo je samo početak usluge odnosno mogućnosti unutar Google Karti (Google Maps).

Smart #3 – električni „mali” SUV koji na cestu dolazi 2023. godine

Osim pregleda radnji, znamenitosti i ostalih elemenata unutar navedenih gradova, Google Maps s navedenom značajkom prikazivat će i dostupnost otvorenih trgovina, stanje u prometu, kakve su cijene unutar neke trgovine (skupe ili jeftina) ili koliko je neka zgrada, građevina, znamenitost visoka.

tekst4sl3

Također bit će dostupan prikaz i punionica za električna automobila i koja je njihova snaga. Google ističe od kako je prošle godine donio mogućnost prikaza pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom u država poput:Australije, Japana, Velike Britanije, Amerike.

Samsung Galaxy S23 Ultra dolazi s nabrijanim Snapdragonom 8 Gen 2

Veliki broj invalidnih osoba mnogo je lakše pristupalo gradovima „bez straha” nepristupačnosti za njih. Ovo je su samo neke od značajki koje će sa sobom donijeti „Search with Live View” a kako smo i rekli s vremenom će se ona još dodatno nadograđivati i biti dostupna u sve više gradova.

tekst4sl4

Jer Google Karte zaista pokušavaju (a to im i uspijeva) da budu i ostanu „broj 1” kada se govori o pretraživanju nekog područja, mjesta u određenom gradu ili državi.

Koji dizajn maskice za mobitel je najpoželjniji?

Osim softverskih noviteta tu je naravno i učestalo ažuriranje Google Street View usluge. Pa smo tako ovo ljeto ponovo imali prolazak Street View automobila i kroz naša Hrvatska mjesta i gradove, sela kako bi usluga ostala u toku s novo izgrađenim objektima i različitim elementima.

Najčitanije