Banner
ff 1

Google Podcast “umire” 23.06.2024. – ako želite i dalje podcaste pretplatite se na YouTube Premium

U želji da sve veći broj korisnika ima YouTube Premium, Google Podcast došao je kao "jedna žrtva". Naime od 23.06.2024. ova aplikacija više neće raditi, već ukoliko želite slušati Podcaste onda je potrebno imati YouTube Music (a svi znamo kako je ono u sklopu YouTube Premiuma).

Google ukida svoju aplikaciju Google Podcasts (23.06.2024.) što je samo najnoviji primjer u nizu sličnih poteza tvrtke. Ova odluka dolazi nakon što je tvrtka objavila da će se usredotočiti na promociju podcasta putem YouTube Musica, što je izazvalo razočaranje među korisnicima.

YouTube odmah prekida video ako koristite blokator oglasa

Smatra se da je ovaj potez dio šireg obrazca ponašanja poznatog kao “Googleov ciklus”, tijekom kojeg tvrtka lansira proizvode, kratko ih ažurira, zatim ih zanemaruje i na kraju uklanja.

TikTok i videozapisi od 60 minuta – stopama YouTube-a

Prema Googleu, ovaj potez je odgovor na tržišne trendove, budući da je YouTube popularnija platforma za podcaste od Google Podcasts. Google se poziva na istraživanje koje pokazuje da znatan postotak američkih slušatelja podcasta preferira YouTube kao primarnu platformu za podcaste.

1 40
Google Podcast odlazi u “povijest” 23.06.2024. kao zamjena mu dolazi YouTube Music !

Kritičari, međutim, smatraju da je Google propustio priliku unaprijediti svoje usluge podcasta kroz bolje povezivanje svojih platformi. Na primjer, mogli su omogućiti korisnicima da se jednostavno pretplate na podcaste otkrivene na YouTube Shorts i poboljšati pretraživost transkripata u Google pretraživaču. Takve integracije mogle bi transformirati povremene slušatelje u strastvene pratitelje podcasta.

YouTube slavi 19. rođendan

Googleova odluka da se usredotoči na YouTube Music, koje je primarno glazbena platforma, smatra se kratkovidnom. Iako YouTube Music unapređuje podršku za podcaste, jasno je da aplikacija i dalje favorizira glazbu, stavljajući podcaste u drugi plan.

Google ažurira pravila brisanja računa i cijene u Trgovini Play

Google je često kritiziran zbog svoje nesposobnosti da dosljedno razvija i podržava svoje proizvode, s mnogim omiljenim uslugama koje su na kraju ugašene. Unatoč povijesti propuštenih prilika, na tržištu postoje brojne alternative za slušanje podcasta koje se smatraju pouzdanijima, uključujući aplikacije kao što su Pocket Casts, Overcast, Antennapod i Apple Podcasts.

Google: Gemini ulazi u sve pore platforme

S obzirom na ponavljajuće obrazce ugašenih usluga i novih lansiranja, mnogi korisnici mogu biti skeptični prema dugoročnoj održivosti YouTube Musica kao platforme za podcaste. Stoga se savjetuje korisnicima da razmotre druge opcije i izbjegnu zavisnost od Googleovih servisa koji se često mijenjaju i nestaju.

Najčitanije