Banner
ff22 1

Google Karte ukidaju jednu od bitnijih funkcija

Google Maps će početkom 2025. ukinuti funkciju "Praćena mjesta," omogućujući korisnicima da prije toga preuzmu svoje podatke putem Google Takeout-a.

Google Maps, popularni alat za navigaciju i otkrivanje novih mjesta, navodno planira ukloniti svoju funkciju “Praćena mjesta” početkom 2025. godine. Ova promjena, otkrivena putem analize APK koda aplikacije, ukazuje na to da korisnici nakon navedenog datuma više neće moći vidjeti ili pratiti mjesta unutar aplikacije.

Google Podcast “umire” 23.06.2024. – ako želite i dalje podcaste pretplatite se na YouTube Premium

Ipak, korisnicima je omogućeno preuzimanje podataka o praćenim mjestima iz lokalne sekcije Google Mapsa putem Google Takeout-a prije nego što se funkcija ukloni.

naslovna 3

Nova analiza APK-a otkrila je da je funkcija “Praćena mjesta”, koja omogućava korisnicima primanje ažuriranja i vijesti od poduzeća i lokacija navedenih na Google Mapsu, postupno izgubila važnost s vremenom.

Google Wallet na Galaxy Watch modelima podržava PayPal

Tipka “+” za praćenje, koja je nekoć bila lako vidljiva ispod imena poduzeća, izgleda da je nestala za mnoge korisnike. Nadalje, Googleova podrška više ne pruža upute o tome kako pratiti poduzeće, što dodatno ukazuje na promjenu smjera od ove funkcije. Funkcija dodavanja mjesta na listu, međutim, ostaje netaknuta.

1

Postoji nekoliko mogućih razloga zašto bi Google mogao postupno ukidati “Praćena mjesta.” Jedna mogućnost je da je angažman korisnika s tom funkcijom bio nizak. S obzirom na to da postoje mnogi načini za ostati povezan s poduzećima putem interneta (poput društvenih mreža, mailing lista i programa lojalnosti), korisnici možda nisu smatrali funkciju “Praćena mjesta” osobito korisnom.

Google počinje naplaćivati pretraživanje

Dodatno, integracija funkcije unutar Google Maps aplikacije možda nije bila idealna. Kartica “Za Vas,” gdje su se isporučivala ažuriranja s praćenih mjesta, možda nije bila najintuitivnija lokacija za korisnike da provjeravaju ažuriranja.

2 17

Konačno, Google Maps stalno dodaje nove funkcije i funkcionalnosti. Moguće je da je Google odlučio prioritizirati resurse na druge područja koja smatraju da će biti korisnija korisnicima.

Google Karte od sada imaju AI asistenciju

Uvedena 2018. godine, funkcija “Praćena mjesta” imala je za cilj pojednostaviti način na koji korisnici ostaju informirani o svojim omiljenim poduzećima i lokacijama na Google Mapsu.

3

Praćenjem mjesta, korisnici su mogli primati ažuriranja izravno unutar aplikacije, uključujući nadolazeće događaje, posebne ponude i sve druge vijesti koje je poduzeće ili lokacija htjela podijeliti. Ove informacije bile su konsolidirane u kartici “Za Vas,” nudeći centralno mjesto za praćenje svih praćenih mjesta.

Google Bard mijenja ime u Gemini

S Google Mapsom koji stalno inovira kako bi korisnicima pružio najbolje moguće iskustvo, odluka o uklanjanju funkcije “Praćena mjesta” odražava promjenu u načinu na koji korisnici preferiraju ostajati informirani o mjestima oko njih.

Google nas služi već 25 godina – 5 inovacija na koje smo zaboravili

Iako su neki korisnici možda smatrali funkciju “Praćena mjesta” korisnom, Google možda želi pojednostaviti funkcionalnost aplikacije i prioritizirati funkcije koje su šire korištene. Ipak, korisnici imaju priliku sačuvati svoje podatke o praćenim mjestima prije nego što funkcija nestane 2025. godine.

Najčitanije