Banner
1 14

Google ažurira pravila brisanja računa i cijene u Trgovini Play

Google je uveo novu politiku u Trgovini Play koja zahtijeva da aplikacije koje omogućuju stvaranje računa korisnicima također omogućuju i njegovo brisanje putem aplikacije i interneta.

Tijekom 2023. godine, Google je uveo značajnu promjenu politike u svojoj Trgovini Play, nalažući da ako aplikacija omogućuje korisnicima stvaranje računa, mora im pružiti i mogućnost brisanja tog računa kako kroz samu aplikaciju tako i putem internetskog sučelja.

Google: Gemini ulazi u sve pore platforme

Tvrtka je najavila da će ove nove značajke brisanja podataka biti vidljive u popisima Trgovine Play početkom ove godine. Kako godina odmiče, sada je moguće vidjeti implementaciju tih promjena.

1 14

Assemble Debug, zaljubljenik u tehnologiju i suradnik medijskog izdanja o tehnologiji Android Authority, nedavno je izvijestio o pojavi nove oznake “Moguće brisanje računa” na popisima određenih aplikacija u Google Play Trgovini.

OpenAI konkurira Google pretraživaču!

Ta oznaka dio je Googleove inicijative za poboljšanje prava korisnika i transparentnosti upravljanja podacima, što je bila glavna točka od prosinca 2023. Google je razvio programerima rok do 31. svibnja 2024. da osiguraju kako njihovi popisi uključuju te detalje, a neuspjeh u tome mogao bi rezultirati posljedicama uključujući uklanjanje njihovih aplikacija iz Trgovine Play.

2 46

Kako se rok približava, programerima se savjetuje da pravovremeno izvrše potrebna ažuriranja jer je malo vjerojatno da će Google produljiti rok. Ova politika zahtijeva da programeri ne samo da korisnicima nude mogućnosti za brisanje njihovih podataka i računa izravno unutar aplikacija.

Gmail uvodi pretinac “Ažuriranja” za Android i iOS

I online bez potrebe za ponovnom instalacijom aplikacije, već moraju biti transparentni i o bilo kakvim zahtjevima za zadržavanje podataka. Takvi zahtjevi mogu biti potrebni radi usklađenosti s pravnim ili regulatornim standardima.

3 35

Osim toga, značajan razvoj događaja za programere najavljen je na Google I/O 2024. Po prvi put u više od osam godina, Google je povećao maksimalnu dopuštenu cijenu za aplikacije u Trgovini Play na 999,99 dolara.

Xiaomi je otvorio Android 15 Betu

Iako je ta nova gornja granica cijena znatno viša, očekuje se da će samo nekoliko aplikacija doista odabrati takvu razinu cijene. Ova promjena odražava evoluciju tržišta aplikacija i daje programerima fleksibilnost da svoje aplikacije visoke vrijednosti adekvatno cijene, iako se očekuje da će većina aplikacija ostati daleko ispod tog maksimalnog praga.

nn 5

Uvođenje ovih politika i prilagodbi označava značajan pomak u načinu na koji Google upravlja Trgovinom Play, naglašavajući kontrolu korisnika nad osobnim podacima i pružajući programerima veću slobodu u strategijama određivanja cijena.

5 značajki koje Android 15 čine platformom kakvu svi želimo

Kako se ovi razvoji događaja odvijaju, i korisnici i programeri doživjet će značajne promjene u svojim interakcijama s Trgovinom Play.

Najčitanije