Banner
2 17

Gmail uvodi pretinac “Ažuriranja” za Android i iOS

Zna se kako Gmail već odavno ima sekcije unutar kojih sortira e-mail poruke, sada dobivamo još jednu "Ažuriranja".

Gmail, popularna Googleova usluga e-pošte, uvodi osvježeni pretinac “Ažuriranja” za korisnike Androida i iOS-a, s ciljem poboljšanja iskustva korištenja e-pošte i olakšavanja fokusiranja na prioritetne stavke.

Gmail pomoću Gemini sažima poruke

Ažurirani pretinac će se postupno uvoditi korisnicima, pri čemu će se u primarnom pretincu pojaviti obavijesna traka koja najavljuje njegov dolazak. Nije tajna da Google nije nov u automatskoj kategorizaciji.

1 18

Gmail već dugo nudi specijalizirane pretince za promocije, društvene mreže, forume i sam pretinac “Ažuriranja”. Oni su namijenjeni korisnicima koji preferiraju organiziraniji pristup svojoj e-pošti, dok oni koji preferiraju tradicionalni prikaz po obrnutom kronološkom redu imaju mogućnost njihova isključivanja.

Usprkos 2FA autentifikaciji, Gmail računi na meti su hakera

Prema izvješću 9to5Google, poboljšani pretinac “Ažuriranja” nadograđuje postojeću strukturu, koja je već sadržavala osobna, automatski generirana ažuriranja poput potvrda, računa, računa za plaćanje i izvoda.

2 17

S ovim ažuriranjem, Gmail će sada inteligentno filtrirati e-poštu nižeg prioriteta, poput automatskih izvoda o miljama zračnih prijevoznika ili potvrda o stvaranju računa, iz primarnog pretinca u pretinac “Ažuriranja”.

Google: Gemini ulazi u sve pore platforme

Cilj je usavršiti primarni pretinac kako bi se prioritetno obradila e-pošta koja zahtijeva neposrednu pažnju. Povodom toga, glasnogovornik Googlea izjavio je za 9to5 sljedeće: “Tim Google Workspacea i dalje isporučuje nove značajke koje su se pokazale korisnima za naše korisnike.

naslovna11 1

Nedavno smo proveli eksperiment koji aktivira osvježenu verziju pretinca Ažuriranja u Gmailu. Primili smo pozitivne povratne informacije od sudionika i sada donosimo tu značajku dodatnim korisnicima kako bi im pomogli da se usredotoče na e-poštu koja je za njih najvažnija.”

Google počinje naplaćivati pretraživanje

Uvođenje ažuriranog pretinca “Ažuriranja” bit će automatsko za korisnike koji već imaju omogućene pretince Primarni, Društveni i Promocije, što je zadana postavka za većinu.

OpenAI konkurira Google pretraživaču!

Međutim, korisnici imaju fleksibilnost u prilagođavanju svojeg iskustva s pretincima i mogu odabrati da onemoguće novu značajku putem Postavki Gmaila > e-mail račun > Kategorije pretinaca. Uvođenje će biti postupno, ali nije dostupan specifičan vremenski okvir.

Najčitanije