Banner
2 32

Glacier Battery – nova tehnologija koju razvijaju Oppo i OnePlus

Oppo i OnePlus razvijaju inovativnu tehnologiju baterije "Glacier Battery" koja obećava poboljšati vijek trajanja i brzinu punjenja, s detaljima koji će biti otkriveni na predstavljanju novog OnePlus Ace 3 Pro telefona.

Kada je Oppo, koji je praktički trenutni matični poduzeće OnePlusa, objavio da baterija njihovog vodećeg modela Find X5 Pro izdrži 1600 ciklusa punjenja i pražnjenja, to je predstavljalo dosad neviđenu izdržljivost u industriji mobilnih telefona.

Samsung Galaxy S25 serija sa Snapdragon 8 Gen 4 na globalnoj pozornici

Za usporedbu, u to vrijeme, Apple se hvalio životnim vijekom svojih baterija iPhonea koje su bile ocijenjene za 800 ciklusa punjenja i pražnjenja prije nego što kapacitet padne ispod 80%, što je dvostruko kraći vijek trajanja nego kod Oppovih telefona.

2 32

Oppov pametni algoritam za zdravlje baterije sposoban je pratiti električni potencijal preko negativne elektrode u stvarnom vremenu, a zatim “dinamički prilagoditi jačinu punjenja unutar razumnih granica, minimizirajući pojavu mrtvog litija uz održavanje maksimalne struje punjenja, čime se osigurava zdraviji vijek trajanja baterije i brže punjenje.”

Pametni telefoni budućnosti imati će X-zrake – (ne)realna budućnost

Štoviše, zahvaljujući Oppovoj tehnologiji obnavljanja baterija, i, posljedično, OnePlusu, optimizirana formula elektrolita kontinuirano popravlja oštećenja elektroda uzrokovana svakim punim ciklusom punjenja i pražnjenja.

3 22

Takozvani čvrsti elektrolitni interfejs u osnovi je izdržljiv film koji prekriva sitne nesavršenosti koje se pojavljuju sa svakim punim ciklusom i dovode do postupnog propadanja baterije s vremenom.

EU pokreće istragu protiv Applea zbog novih naknada u trgovinama aplikacija

OnePlus sada najavljuje još bolju tehnologiju baterija koju naziva Glacier Battery, i kaže da je razvijena zajedno s najvećim svjetskim proizvođačem baterija, CATL-om.

1 4

“Visokoučinkovita baterija dizajnirana za visokoučinkovite mobilne telefone, proboj u iskustvu vijeka baterije i početak nove ere,” kaže OnePlus. Što će točno donijeti Glacier Battery?

Qualcomm priznaje kako je Snapdragon 6s Gen 3 “unaprijeđeni” 695

Pa, kako samo ime sugerira, mogla bi donijeti još bolju izdržljivost ostajući hladna tijekom pražnjenja umjesto vruća i napeta, budući da je toplina glavni uništavač baterija.

IKEA tržištu nudi produžni kabel SKOTAT po cijeni od 24,99€

“Superkapacitet, vodeća izvedba mobilnih telefona ušla je u eru super izdržljivosti,” potvrđuje OnePlus, a zatim dodaje da je to “supertehnologija, snažno savezništvo s Kraljem litij-ionskih baterija CATL.”

Xiaomi SU7 isporučen pri 20,000 primjeraka

Kralj doista, jer CATL proizvodi više od trećine svjetskih baterija, uključujući visoko sofisticirane pakete baterija za električna vozila poput Tesle ili drugih marki. Nedavno je najavio da radi na tome da baterije traju duže kako bi proizvođači električnih automobila poput NIO-a mogli davati 15-godišnje garancije, i već daje garanciju očuvanja kapaciteta na 20 godina za svoja rješenja za pohranu energije, s 5-godišnjim jamstvom bez degradacije.

Google Podcast “umire” 23.06.2024. – ako želite i dalje podcaste pretplatite se na YouTube Premium

Sva ili neka od te izdržljivosti baterije očito će se pojaviti u novom OnePlus Ace 3 Pro telefonu koji će uskoro biti najavljen, a više ćemo saznati o inovacijama koje ulaze u njegov ogroman paket od 6100 mAh 20. lipnja, kada će OnePlus i CATL detaljno predstaviti Glacier Battery.

Najčitanije