Banner
knox 1

Galaxy Knox je najbolja zaštita mobitela, evo zašto

Samsung razvija Knox više od desetljeća. Radi se o hardversko - softverskoj kombinaciji koja učinkovito štiti vaš Galaxy od cyber prijetnji i omogućava kontrolu privatnosti pomoću Auto Blockera, Message Guarda i sigurnosnih ažuriranja 

U početku, bio je skup i namijenjen isključivo poslovnim korisnicima. Tijekom vremena Galaxy Knox je počeo krasiti i komercijalne top modele Samsunga a već neko vrijeme je dostupan i u srednjoj klasi.

O čemu se radi i zašto je dobro imati mobitel s Knox sigurnosti, pročitajte u službenoj objavi…

Gotovo svakodnevno čujemo vijesti o kibernetičkim prijetnjama koje utječu na korisnike, tvrtke i organizacije. Takve prijetnje mogu stvoriti rizike unutar mreža, ugroziti privatnost podataka ali i sigurnost uređaja, a broj takvih slučajeva bilježi ogroman rast.

Već znamo da se ove prijetnje pojavljuju u različitim oblicima, poput malwarea ili phishing napada – ali su često nevidljive žrtvi dok ne bude prekasno. 

Naša moćna i brojna Galaxy sigurnosna rješenja pružaju višestruku zaštitu od ovih sigurnosnih prijetnji, čuvajući vaš uređaj i pomažući vam da kontrolirate svoju privatnost. Auto Blocker i Message Guard predstavljaju dvije takve zaštite. 

Auto Blocker 

Temelj Auto Blockera nalazi se u izboru – radi se o paketu dodatnih sigurnosnih mjera po izboru kako biste mogli u potpunosti kontrolirati želite li istražiti mogućnosti prilagodbe koje nudi Galaxy ekosustav.

Auto Blocker EN 1

Auto Blocker će zaštititi vaš Galaxy uređaj i osobne podatke tako što sprječava instalaciju aplikacija iz neovlaštenih izvora. Ova funkcija također provjerava malware i druge prijetnje sigurnosti te trenutno blokira bilo kakvu štetnu aktivnost do koje bi moglo doći. 

Primjer Auto Blockera u praksi je sprječavanje onoga što se naziva sideloading ili preuzimanje aplikacija iz neprovjerenih izvora. Sideloading ima brojne prednosti, kao što su dodatne mogućnosti prilagodbe vašeg telefona.

Međutim, ako nemate naviku preuzimati aplikacije izvan standardnih trgovina na uređaju, ova funkcija će vas zaštititi i zaustaviti potencijalne napade koji mogu nastati u obliku prijevara kao što je glasovni phishing – gdje vas prevaranti telefonski nagovaraju da instalirate zlonamjeran softver. 

Auto Blocker EVP Shin Editorial main2

Dodatna razina zaštite koju Auto Blocker pruža je sprječavanje štetnih naredbi da uđu u vaš fizički USB priključak – to može biti korisno kada punite pametni telefon putem utičnice na javnom mjestu poput zračne luke. 

Uključivanje Auto Blockera je brz i jednostavan proces koji traje manje od jedne minute. Otvorite Settings, idite na Security and privacy, a zatim pritisnite Auto Blocker i odaberite On. 

Settings > Security and privacy > Auto Blocker 

Message Guard 

Prijetnje kibernetičkoj sigurnosti pojavljuju se u mnogim oblicima i iz godine u godinu postaju sve sofisticiranije. Jedna od njih, koja je sve češća, je zero-click napad, koji iskorištava ranjivosti softvera u vašem pametnom telefonu. Ovo se može dogoditi u bilo kojem trenutku kada se primi fotografija, a ne zahtijeva nikakvu radnju od strane korisnika. 

Na primjer, vaš pametni telefon primi fotografiju i lagano vibrira u vašem džepu ili na noćnom ormariću prije nego što se umiri. Niste ga niti dotaknuli niti ste na bilo koji način reagirali, ali moguće je da netko već čita poruke, pregledava galeriju ili kopira detalje vezane uz vaš bankovni račun. 

007 handson galaxy s24ultra titaniumgray note assist

Samsung Message Guard neutralizirat će bilo kakve moguće prijetnje skrivene u toj fotografiji prije nego što ona ima priliku napraviti bilo kakvu štetu, zadržavajući taj dokument u izoliranom dijelu vašeg pametnog telefona. Dok je fotografija u karanteni, Samsung Message Guard provjerava dio po dio dokumenta – obrađujući ga u kontroliranom okruženju kako bi spriječio infekciju ostalih dijelova vašeg uređaja. 

Message Guard radi s nizom popularnih aplikacija za razmjenu poruka koje vjerojatno već koristite, od onih za Google i Samsung do Messengera, Telegrama i WhatsAppa. Ne morate brinuti o pokretanju ovog procesa jer Message Guard neprekidno radi tiho i učinkovito u pozadini, bez potrebe za bilo kakvom aktivacijom. 

Settings > Security and privacy > Auto Blocker > Messaging app protection 

Iako nema sumnje da će se prijetnje nastaviti razvijati i postajati sve učestalije, Samsung ima za prioritet uvijek vas zaštititi jer je privatnost moguće osigurati samo uz jaku sigurnost. Kako god odlučili živjeti svoj život, Galaxy je tu — čuva vam leđa i osigurava da imate kontrolu. 

 

Sigurnosna ažuriranja tijekom duljeg razdoblja korištenja 

Security Updates EN Osim što je važno imati snažne sigurnosne značajke, također je ključno održavati ih ažurnima kako biste se zaštitili od najnovijih prijetnji. Zato Samsung osigurava čak sedam godina sigurnosnih ažuriranja i sedam godina nadogradnji operativnog sustava, počevši od Galaxy S24 serije

Ovo je najdulje razdoblje softverske podrške koja je trenutno dostupna za mobilne uređaje, što korisnicima omogućuje dulje korištenje pametnih telefona na siguran i pouzdan način. 

Settings > Security and privacy > Updates > Security update 

 

Najčitanije