Banner
Galaxy A35 Fit 3 11

Ljetna avantura s Galaxy A35 + Galaxy Fit 3

Summertime, pravo vrijeme za isprobavanje nečega drugačijeg. U mom slučaju, radi se o kombinaciji Galaxy A35 + Galaxy Fit 3. Koja je višestruko jeftinija od onoga što inače nosim. Isplatli li se?

Ljeto je – pravo vrijeme da redakcijski S24 Ultra, Honor Magic 6 Pro i Xiaomi 14 Ultra odu u ladicu, kao i pametni sat od 799 eura a u ruci da sjedne Samsung kombinacija mobitel + sat vrijedna, pazi sad, 363 eura!

Može li dakle niža srednja klasa biti dovoljno dobra da ne poželim otvoriti ladicu?

Ovako napamet, rekao bih – ne. Jer tu je Galaxy A35. Nisam ga još testirao, no godinama ljudima savjetujem – na česte upite koji Samsung je najisplativija kupovina – da gledaju A5x klasu ili jače modele.

Galaxy A35 Fit 3 7

Istina: mobiteli nižeg cjenovnog razreda su jako napredovali, i sada mogu biti isplativa kupovina – posebice kad su cijene top modela otišle u rekordne visine.

Dakle, kakav je Galaxy A35 u kombinaciji s Galaxy Fit 3 satom?

Galaxy A35

Pogledajmo specifikacije, u usporedbi s dobrim Galaxy A55, koji mi se prilično svidio na testu.

Pokazalo se da Galaxy A35 dijeli mnogo dobih osobina s većim bratom.

Imaju iste vrhunske 6.6″ AMOLED ekrane, veliku 5000 mAh bateriju, oba su IP67 vodootporna, izgledaju praktično isto, oba imaju OIS na kameru (veliki plus u klasi) i po 50 MP.

Galaxy A35 Fit 3 2

Uz to su vrlo slični Galaxy S24 obitelji.

Razlike? Galaxy A55 je nešto brži i ima veći senzor glavne kamere, no pokazalo se – i Galaxy A35 ima više nego pristojnu kameru.

Galaxy A35 Fit 3 3

Dakle, o dizajnu ne treba trošiti riječi. Poznat je, a ako mene pitate Galaxy A35 u zelenoj boji izgleda izvrsno – dok boja Galaxy Fit 3 sata pak nije po mom ukusu.

Plastični okvir na A35 ne smeta, jer realno to je glavna razlika u odnosu na 1000+ eura vrijedne mobitele.

Galaxy Fit 3

S druge strane, Galaxy Fit 3 ima aluminijski okvir, fini AMOLED zaslon i vrlo izdržljivu bateriju – desetak dana u praksi a s upaljenim Always On ekranom cca 5 – 6 dana.

To je bolje od top modela Samsung satova.

Galaxy Fit 3 prati 100+ treninga (meni je dovoljno jedno – hodanje :-), može zaroniti do 5 ATM – dakle, možete s njime plivati bez problema.

Prati i spavanje, puls, SPo2, stres a tu je i opcija za starije osobe – poziv u pomoć (ako treba) kad sat detektira pad.

Meni osobno je važnije da ima lijepu količinu (100+) watch faces, na to baš jako patim.

Je li Galaxy Fit 3 pametni sat, ili activity tracker?

Notifikacije rade po očekivanju, a na poruke možete odgovarati – ali putem predefiniranih odgovora. Očekivano.

S druge strane, nema razgovora – to mi nedostaje. Galaxy Watch Fit 3 nema mikrofon i/ili zvučnik, a nema niti ugrađen GPS.

OK, kako radi ta kombinacija u praksi?

Što reći, kad mi je najveća smetnja bila roza boja Galaxy Fit 3 sata… Ok, navikao sam i da se mogu javiti na pametni sat. Predefinirane poruke gledam i na svom cca 9x skupljem satu, tako da mi to nije neki minus.

A mobitel? Galaxy A35 zadovoljava po svim parametrima te ga više neću zaobilaziti kod preporuka za kupovinu.

Galaxy A35 Fit 3 11

Realno, rijetki će uočiti sporiji procesor i nešto slabiju kameru, jer su razlike male. Ok, iz nekog razloga index.hr šteka, dok jutarnji – teža i sporija stranica – radi glatko na Chromeu, no to će se sigurno ispeglati kod neke nadogradnje.

Sve ostalo? Jako dobro, ova ljetna avantura bi mogla postati trajna ljubav ako tražite pametni sat i mobitel za stariju osobu, ili pak učenike / studente. Ili jednostavno ne želite izdvojiti previše novaca za ovakvu kombinaciju.

Najugodnije iznenađenje jest, što zapravo nema neugodnih iznenađenja – a to nisam očekivao.

Najčitanije