Banner
vrtna rasvjeta
landscape lighting chester county pa

Estetika i funkcionalnost u vašem domu i vrtu – rasvjeta i sobne pregrade

Kako bi transformirali vaš vrt ili dvorište u ugodnu oazu koju možete koristiti danju i noću, potrebno je uložiti u određene element i namještaj kako biste postigli željeni efekt. Prije svega, tokom cijele godine potrebna je odgovarajuća vrtna rasvjeta. Osim funkcionalne vrijednosti, vrtna rasvjeta ima i onu estetsku, te može pretvoriti vaš vrt ili dvorište u čarobno mjesto na kojem možete provoditi nezaboravne trenutke sa svojom obitelji i prijateljima. 

Moderna ponuda vrtne rasvjete uključuje različite modele svjetiljki koje se savršeno mogu uklopiti u izgled vašeg vrta, a možete pronaći i one koji su dizajnirani kao dodatni ukras.

Vrtna rasvjeta

Vrtnu rasvjetu možete postaviti pored staza ili prolaza kako bi omogućili sigurno kretanje vašim vanjskim prostorom nakon zalaska sunca ili je postaviti na strateški odabrana mjesta kako bi naglasili određene kutke vašeg vrta i dvorišta, kao što su cvijeće, jezera, živice ili fontane. Ovisno o mjestu koje odaberete možete birati između podne, viseće ili zidne rasvjete.

Ukoliko u vrtu imate vodene površine, postoji specijalna vrtna rasvjeta i za ovakve uvjete što će učiniti vaš vanjski prostor još magičnijim. 

vrtna rasvjeta

Prilikom odabira rasvjete za vaše vrtove ili dvorište, obratite pozornost na materijale od kojih je rasvjeta napravljena. Imajte na umu da se radi o vanjskom prostoru i da materijal treba imati otpornost na sve vremenske uvjete. 

Osim materijala, razmislite i o dugotrajnosti. Po ovom pitanju najbolji su izbor LED svjetiljke koje pokazuju odlične rezultate, kao i odličnu energetskoj učinkovitosti. Kako bi dodatno uštedjeli energiju, odaberite rasvjetu koja ima ugrađene senzore pokreta i automatski će se uključiti samo kada se netko kreće u blizini.

Sobne pregrade od bambusa

Sobne pregrade od bambusa popularan su odabir prilikom uređenja u modernim domovima. Bambus je prirodni materijal koji se već stoljećima koristi u gradnji i uređenju prostora i nudi jedinstvenu kombinaciju izdržljivosti, funkcionalnosti i estetike. Ove pregrade pružaju funkcionalnost i šarm, istovremeno dodajući prirodnu toplinu i eleganciju prostoru.

Postavljanjem sobnih pregrada od bambusa u svoj prostor unijeti ćete prirodan izgled i toplinu. Ovakve pregrade dolaze u različitim nijansama i oblicima pa ih možete uklopiti u svaku prostoriju tako da najbolje odgovaraju ostalim elementima i sveukupnoj estetici. 

bambus pregrada

Osim njihovog estetskog izgleda, jedan od najvećih prednosti sobnih prerada od bambusa je njihova prilagodljivost. Mogu se koristiti u raznim prostorima, poput spavaćih soba, dnevnih boravaka, ureda i restorana. Bambusove pregrade mogu biti fiksne ili preklopne, što omogućuje jednostavno prilagođavanje prostora prema potrebama i željama korisnika. Neki dizajnovi sobnih pregrada od bambusa uključuju i druge materijale, poput stakla ili metala za još moderniji i privlačniji izgled.

Ugradnja ovakvih pregrada je jednostavna i u kasnijem korištenju pregrade od bambusa zahtijevaju minimalnu brigu i održavanje, u većini slučajeva samo prebrisavanje prašine s površine.

Kao prirodan materijal, bambus ima i odlična svojstva izolacije pa osim što će vam pomoći da napravite pregradu među prostorima i fizički ih razdijelite, omogućuje i toplinsku izolaciju pa u vašem prostoru ostati ugodna temperatura. Također, ove pregrade služe i kao zvučni izolatori i smanjuju razinu buke u prostoru. Uz sve ove prednosti, dobro je napomenuti i da korištenjem bambusovih pregrada doprinosite i očuvanju okoliša jer bambus raste brzo i ne zahtijeva nikakve kemijske tretmane što ga čini ekološkim izborom.

Najčitanije