Banner
Huawei EMUI13 features 4

EMUI 13 tips & tricks

EMUI 13 izgleda vrlo slično kao i prethodnici, no brzina rada i popis mogućnosti su u samom vrhu operativnih sustava, tj. nadogradnji na Android OS. Evo detalja

Uz različite operativne sustave koji pokreću različite proizvode, uvijek su postojale prepreke između uparivanja uređaja što je samo potvrda da još nismo postigli pravu razinu umrežavanja, od onih najjednostavnijih uređaja do najsloženijih.

Huawei upravo iz takvih razloga stavlja jaki fokus na razvoj operativnih inovacija koje podižu korisničko iskustvo i čine tehnologiju sa svim inovacijama pristupačnom i lako upravljivom.

Kako je nedavno lansiran Huawei flagship, Mate 50 Pro, redefinirao nišu pametnih telefona revolucionarnim značajkama hardvera i softvera, tako je i novi operativni sustav EMUI 13 daleko promijenio način korištenja Huawei uređaja.

Huawei EMUI13 features 7

EMUI 13 operativni sustav, donosi brojne inovativne značajke koje olakšavaju povezivanja i korištenje moderne tehnologije brojnim korisnicima diljem svijeta.

Zahvaljujući EMUI 13, pametni Huawei telefon pruža besprijekornu interakciju i praktične servisne widgete kako bismo mogli uživati u impresivnom iskustvu korištenja.

Iako je na neki način sličan zadnjoj verziji EMUI 12, nove značajke su nešto što dosad korisnici nisu vidjeli u softverskom ekosustavu Huawei uređaja. Razina pristupačnosti i obogaćivanja koje donosi ovaj novi EMUI dodatno će povećati vaše korisničko iskustvo.

Ako želite u potpunosti iskoristiti svoje Huawei proizvode i njihove značajke na pametniji način, ne propustite ovaj tekst! Donosimo dublje uvide u funkcioniranje uređaja i samog operativnog sustava EMUI 13, te ažuriramo listu različitih korisnih savjeta i trikova.

Pokret prstom prema gore unutar aplikacije:

EMUI 13 je softver koji je konačno donio geste prelaska prstom prema gore unutar aplikacije poznate i kao isječci aplikacije. Značajka djeluje kao okidač za proširenje značajki aplikacije kao što je widget vlastite usluge aplikacije ili skup ključnih značajki.

To vam omogućuje pokretanje određene značajke na licu mjesta. Međutim, također možete prikvačiti widget usluge aplikacije na početni zaslon.

Huawei EMUI13 features 9

Widgeti

Svojim velikim debijem u EMUI sustavu, servisni widgeti su kartice početnog zaslona koje omogućuju brzi pristup ključnim značajkama aplikacije ili čitanju.

Na primjer, widget zdravlja pokazat će vam potrošnju, kao i broj koraka, a widget kamere omogućit će vam snimanje fotografija u četiri različita načina. Widgeti dolaze u različitim veličinama kako bi se uklopili u izgled displeja.

Huawei EMUI13 features 6

Slaganje i grupiranje widgeta:

Kako biste uštedjeli prostor i održali izgled početnog zaslona čistim, postoje dva dodatka – widgeti za slaganje i widgeti za grupe.

Pametne mape:

Nove velike mape sada su pametnije nego ikad, dolaze u različitim veličinama, a vi samo trebate držati i rastegnuti pokazivač da biste promijenili veličinu velikih mapa prema aplikaciji unutar mape.

Huawei EMUI13 features 8

Povucite za dijeljenje:

Dijeljenje je dodatno poboljšano i postaje dostupno, dugo pritisnite bilo koji tekst, sliku ili datoteku koja vam zapne za oko, povucite je na SuperHub i zalijepite ili podijelite s bilo kojom aplikacijom ili povezanim uređajem.

S lakoćom možete pronaći, ponovno upotrijebiti i izbrisati prethodno zalijepljen i podijeljen sadržaj.

Super uređaj:

EMUI 13 donosi značajku Super Device koja podržava suradnju između šireg raspona uređaja – uključujući Huawei MateBook i Huawei MatePad modele, slušalice poput FreeBuds 5i, pametne satove poput Watch GT 3 Pro ili SE modele, tablete i još mnogo toga.

Huawei EMUI13 features 11

Multi-screen:

Suradnja na više zaslona sada dolazi s pejzažnim načinom rada, koji vam omogućuje otvaranje aplikacija u velikim pejzažnim prozorima kako biste povećali prikaz.

Multi-Cam:

Još jedna značajka EMUI 13 omogućuje vam snimanje iz bilo kojeg kuta na bilo kojem povezanom telefonu i dobivanje bočnog prikaza na jednom zaslonu.

Tijekom video chatova možete se prebacivati između kamera na različitim uređajima, što je sljedeća razina inovacije.

Huawei EMUI13 features 2

Podijelite glazbu:

Želite dijeliti glazbu sa svojim prijateljem sa pametnog telefona? Da, to možete učiniti s EMUI 13, samo povežite FreeBuds Pro 2, FreeBuds SE ili FreeBuds 5i uređaje i dijelite do dvije slušalice u isto vrijeme. Također imate kontrolu nad razinom glasnoće.

Huawei EMUI13 features 4

Privatnost i sigurnost:

EMUI 13 brine se za privatnost i sigurnost vašeg Huawei pametnog telefona zahvaljujući centru za privatnost i sigurnosnom centru koji pregledavaju pristup aplikacijama i osobnim podacima te vas informiraju o vitalnim informacijama uređaja.

Huawei EMUI13 features 3

Više o značajkama i koji uređaji podržavaju koju verziju operativnog sustava saznajte na mrežnim stranicama branda Huawei.

Najčitanije