Banner
1 2

Dvije novine s iOS-om 18 koje mijenjaju iPhone iz korijena

Ako je vjerovati dosadašnjim glasinama, iduća iOS nadogradnja donosi posve nov način korištenja iPhone telefona - naravno mislimo na iOS 18.

iOS 18, najnovije ažuriranje Apple-ovog operativnog sustava, predviđeno je za lipanj, ali već sada postoje informacije o novim značajkama koje će unaprijediti korisničko iskustvo.

Apple Vision Pro 2 na tržište će 2027. godine

Dvije ključne nadogradnje koje se očekuju u iOS 18 su RCS podrška u aplikaciji Poruke i pametnija Siri koja će koristiti generativnu AI tehnologiju.

RCS podrška u aplikaciji Poruke

Jedna od najvećih promjena koja dolazi s iOS-om 18 je uvođenje podrške za RCS (Rich Communication Services) u aplikaciju Poruke. Ova međuplatformska podrška omogućit će iPhone korisnicima slanje poruka veće rezolucije i uključivat će brojne dodatne značajke koje će poboljšati iskustvo komunikacije s Android korisnicima. Ova funkcionalnost, najavljena od strane Apple-a u studenom, uključuje:

  • Fotografije i videozapisi veće rezolucije: Korisnici će moći dijeliti sadržaj visoke kvalitete bez gubitka detalja.
  • Audio poruke: Omogućujući korisnicima da jednostavno dijele glasovne poruke, unapređujući komunikaciju.
  • Indikatori tipkanja: Slično kao u drugim aplikacijama, korisnici će biti obaviješteni kada njihov sugovornik tipka poruku.
  • Očitajte potvrde: Korisnici će znati kada je njihova poruka pročitana, što dodatno poboljšava transparentnost komunikacije.
  • Wi-Fi razmjena poruka između iPhonea i Android uređaja: Omogućava bržu i učinkovitiju razmjenu poruka.
  • Poboljšani grupni chatovi: Sada će iPhone korisnici moći lako napustiti razgovor koji uključuje Android korisnike, pridonoseći fleksibilnosti i jednostavnosti u grupnim komunikacijama.
  • Poboljšana enkripcija: Veća razina sigurnosti uspoređena s tradicionalnim SMS-om.

Iako su mnoge od ovih značajki već dostupne u aplikacijama za razmjenu poruka trećih strana, uvođenje RCS podrške u aplikaciju Poruke proširit će prednosti i na komunikaciju sa zelenim mjehurićima, odnosno Android korisnicima.

Pametnija Siri s generativnom AI tehnologijom

Druga ključna nadogradnja koju donosi iOS 18 odnosi se na unapređenje asistenta Siri. Prema informacijama od strane Marka Gurmna iz Bloomberga, očekuje se da će iOS 18 sadržavati generativnu AI tehnologiju koja će značajno poboljšati način na koji Siri postavlja pitanja i automatski dovršava rečenice.

Apple: osnovni modeli iPhone-a neće dolaziti s lanjskim procesorima

Ova tehnologija, koja se bazira na velikim jezičnim modelima, omogućit će Siri da bolje razumije korisničke upite i pruži preciznije odgovore. Nadalje, očekuje se da će Apple integrirati generativne jezične modele u Siri kako bi omogućio korisnicima automatizaciju složenih zadataka, uz dublju integraciju s aplikacijom Prečaci.

naslovna1 5

Generativna umjetna inteligencija doživjela je porast popularnosti, a njezina primjena u Siri otvara vrata za naprednije interakcije između korisnika i pametnog asistenta. Ova nadogradnja donosi potencijal za unaprjeđenje produktivnosti i učinkovitosti korisnika u svakodnevnim zadacima.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

iOS 18 obećava značajna poboljšanja u komunikaciji i interakciji s pametnim asistentom. Uvođenje RCS podrške u aplikaciju Poruke širi mogućnosti komunikacije, dok pametnija Siri s generativnom AI tehnologijom podiže ljestvicu za korisničko iskustvo. S nestrpljenjem očekujemo lansiranje iOS-a 18 kako bismo iskusili ove inovacije na svojim iPhone uređajima.”

Najčitanije