Banner
ff 1

Apple očekuje rast prodaje plasmanom iPhone 16 serije

Investicijska tvrtka Wedbush otkrila je da Apple očekuje značajan rast prodaje s novim iPhone 16 uređajima, predviđajući masovnu potražnju potaknutu implementacijom AI tehnologije, što bi moglo rezultirati višemilijardnim godišnjim prihodima i značajno povećati vrijednost dionica kompanije.

Investicijska tvrtka Wedbush otkrila je da Apple očekuje veliki rast prodaje sa svojom novom serijom iPhone 16. Analitičari predviđaju “monumentalnu” potražnju i “masovni ciklus nadogradnje” potaknut AI (Apple Intelligence).

iPhone 16 Pro Max u usporedbi s prošlim modelima

Tvrtka temelji svoje prognoze na vlastitim provjerama lanca opskrbe u Aziji. Izjavili su da je Kina doživjela svoj posljednji kvartal negativnog rasta za iPhone, ali očekuje se preokret u rujnu kada će biti lansirani novi uređaji iPhone 16.

ff 7

Wedbush je također otkrio da, ako Apple implementira svoje AI funkcije na svih 2,2 milijarde aktivnih uređaja, postat će ključni posrednik za potrošače i potaknut će razvojne programere AI-a da slijede isti model integracije koji je Apple najavio sa ChatGPT-om OpenAI.

iPhone korisnici oprez – prijeti vam cyber napad

Kada bi se druge kompanije priključile ovom putu, stvorile bi “višestruki AI izvor prihoda” koji bi Appleu dodao 10 milijardi dolara godišnjeg rasta. Također, neodređene prilike za monetizaciju koje bi povećale prodaju usluga i hardvera Applea također bi povećale cijenu dionica kompanije.

2 6

Ovo pokazuje koliko je Apple spreman uložiti u inovacije i tehnološki napredak, stavljajući AI u središte svoje strategije rasta. Integracija AI-a s Appleovim proizvodima mogla bi promijeniti način na koji korisnici interagiraju s tehnologijom, pružajući još personaliziranije i intuitivnije korisničko iskustvo. Pored toga, ova strategija bi mogla utrti put Appleu da zadrži svoju vodeću poziciju na tržištu u svijetu gdje su inovacije ključne za konkurentnost.

Apple iPhone 16 serija donosi isti A18 (Pro) čip na sve modele

Očekuje se da će Appleova najava o suradnji s OpenAI i integraciji ChatGPT-a dodatno potaknuti interes i uzbuđenje oko nadolazećih proizvoda. To ne samo da pokazuje Appleovu posvećenost pružanju najnovijih tehnologija svojim korisnicima, već i predanost održavanju vodeće pozicije u AI revoluciji. S potencijalom za širenje na sve svoje aktivne uređaje, Apple bi mogao postaviti novi standard u industriji, potičući druge da prate njihov primjer ili riskiraju zaostajanje.

4 14
iPhone 16 Pro Max vs. iPhone 15 Pro Max !

U svjetlu tih inovacija, investitori i potrošači s nestrpljenjem očekuju službeno lansiranje iPhonea 16, koje bi moglo potvrditi Appleov status kao tehnološkog lidera i pionira u primjeni umjetne inteligencije u potrošačkoj elektronici. Ovaj strateški potez ne samo da bi pojačao Appleovu tržišnu vrijednost, već bi i značajno pridonio široj adopciji AI tehnologija, potencijalno mijenjajući pejzaž digitalne tehnologije.

Najčitanije