huawei
tekst3naslovna 4

OnePlus Fold dolazi zajedno sa OxygenOS 13 (Android 13)

OnePlus u tišini i miru (i bez puno glasina) radi na prvom sklopivom pametnom telefonu. Naziva OnePlus Fold bit će konkurencija Galaxy Z Fold 4 modelu. Na tržište dolazi kada i Android 13, pardon OxygenOS 13, dakle u rujnu.

OnePlus u „tišini” i daleko od očiju javnosti radi na svojoj verziji preklopnog pametnog telefona.

OnePlus modeli koji dobivaju OxygenOS 13 (Android 13) – [Lista uređaja]

Da dobro ste pročitali, tržište će uskoro dobiti još jednog proizvođača koji se „baca u vode” s preklopnim pametnim telefonima.

tekst3sl1 7

Riječ će biti o modelu kao što je Samsung Galaxy Z Fold 3 (a uskoro i Galaxy Z Fold 4). Ili recimo Xiaomi Mi Mix Fold, Oppo Find N, Vivo X Fold. Bili bi ovo svi modeli za za sada preklopnih pametnih telefona (Galaxy Z Flip, Huawei P50 Pocket, jesu drugačija kategorija to nećemo sada spominjati).

Apple iPhone 15 imati će isti „Punch hole”

Ipak vratimo se mi na OnePlus Fold (kako će mu biti jednostavno ime) i kažimo ono što je za sada poznato o ovom nadolazećem sklopivom pametnom telefonu.

Huawei predstavio mobitele, slušalice i laptope u Istanbulu

Ovo je i nas moramo priznati dosta iznenadilo jer je OnePlus do sada samo aludirao na to da razvija sklopivi pametni telefon. Ono što nas je dosta iznenadilo jesu značajke koje su se pojavile na internetu a i sam datum predstavljanja.

tekst3sl2 4

Iako to ne bi očekivali tako ubrzo moramo reći kako će OnePlus Fold biti predstavljen na jesen, zajedno sa Android 13 mobilnom operativom platformom odnosno OxygenOS 13 koji će svoje temelje vući iz Androida 13.

Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Samsung Galaxy Z Fold 4

Značajke OnePlus Fold pametnog telefona govore kako ćemo imati prilike vidjeti vanjski AMOLED zaslon veličine 5,4” te unutarnji 7,1” AMOLED zaslon sa stopom osvježenja prikaza od 120Hz.

PCI Express 7.0 sa propusnosti od 512GB/s

Pri čemu će oba zaslona imati FHD+ rezoluciju prikaza. Qualcomm Snapdragon pokretat će OnePlus Fold sklopivi pametni telefon a čini se kako će riječ biti o Snapdragon 8 Gen 1 chipsetu.

tekst3sl3 3

Ostatka hardvera pripada Li-Po bateriji kapaciteta 4,500mAh. Ovo su za sada otprilike sve značajke koje znamo a dotiču se OnePlus Fold pametnog telefona, još moramo reći kako će njegova cijena po dolasku na tržište biti između 1,300$ i 1,500$ što će ga činiti jeftinijim od nadolazećeg Samsung Galaxy Z Fold 4 modela.

Samsung predstavlja 200MP ISOCELL HP3 – ali neće na flagship modele

U posljednje vrijeme na našim stranicama više smo puta pisali o tome kako vrijeme preklopnih pametnih telefona dolazi i prije no što se mi to nadamo i možemo zamisliti. A izgleda kako sve veći broj proizvođača potajni i potiho radi na svojim predstavnicima ove klase.

Samsung snizio cijene i poklanja 5 godina jamstva na hladnjake

Postavlja se pitanje samo jedno a ono je što Apple više čeka i dali i on radi „u tišini” na svojem modelu, čini se da radi ali do sada nismo uspjeli dobiti niti jednu glasinu.

tekst3sl4 1

Još kada bi im i cijena „pala” a naravno da hoće jer s dolaskom sve većeg broja takvih modela na tržište cijena će pasti a korisnici (kupci) biti zadovoljniji.

MediaTek Dimensity 9000+ – rast performansi i podrška za 320MP

I da, sada čekamo jesen i predstavljanje tri modela preklopnih pametnih telefona (dva su iz Samsung a jedan je iz OnePlus tabora) mi se izuzetno veselimo tome a vi?

Najčitanije