huawei
tekst3naslovna 2

Facebook Messenger – podijelite račun restorana sa ostalima

Facebook Messenger donosi podjelu troškova računa restorana, kafića ili nečeg trećeg s vašim sudionicima grupnog razgovora

Meta krovna tvrtka svih dobro nam poznatih aplikacije (društvenih mreža) Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp s vremena na vrijeme uvede nove značajke svojih aplikacija.

Facebook grupe dobivaju redizajn i nove značajke

Sada je ponovno na redu Messenger a možemo reći kako se ova nova značajke već nalazi na sestrinskoj WhatsApp aplikaciji te smo o tome na našim stranicama pisali.

Riječ je o mogućnosti dijeljenja „troškova” sa sudionicima chat grupe.

tekst3sl1 2

Dijeljenja troškova računa recimo u restoranu ili kafiću. Rekli smo namjerno da smo o sličnoj značajki već pisali te se ista odnosila na WhatsApp. Odnosno WhatsApp donosi mogućnost dijeljenja novčanih transakcija od jednog korisnika ka drugome.

Facebook Messenger i Instagram – grupni razgovori napokon su dostupni

Iako ovdje nije slučaj o dijeljenju novčanih transakcija već o podjeli iznosa računa, sam fokus značajke vrlo je sličan.

Za sada je navedena značajka u testnoj fazi u Americi a sve funkcionira po vrlo jednostavnom principu.

Facebook odlazi u povijest – dolazi Meta

Naime unutar grupnog razgovora potrebno je kliknuti na „Početak” te zatim od ukupnog iznosa računa možete raspodijeliti (podjednako) iznos s ostalima uključujući i sebe ili samo ostale sudionike grupnog chata.

Nakon što odredite iznose možete napisati poruku ostalim sudionicima ili bez poruke samo poslati iznos.

tekst3sl2 2

Plaćanje ide na principu Facebook Pay a nadamo se kako će uskoro naravno kada značajka bude dostupna na globalnoj razini biti omogućeno plaćanje i putem ostalih servisa platnoga prometa kao što je PayPal.

Instagram uvodi lajkove za „priče” i moderatore „prijenosa uživo”

Sve je ovo svrha uvođenja Metaverzuma odnosno Meta tvrtke, krovne organizacije Facebook društvene mreže.

Kako smo nedavno rekli Metaverzum će postepeno uzimati sve veći udio unutar same Facebook društvene mreže a naravno i ostalih pripadajućih aplikaciju koje na dnevnoj razini koristi veliki broj ljudi.

tekst2 2
FacebookInstagram#

Instagram donosi dijeljenje poveznica unutar Storiesa

Kako smo nedavno naveli uskoro će i ostale aplikacije poput Instagrama dobiti slične značajke u vezi plaćanja i novčanih transakcija jer naravno sve je to uvod u svijet metaverzuma odnosno VR svakodnevice.

WhatsApp ponovno uvodi novitete kada je u pitanju sigurnost korisnika

Uostalom prisjetimo se riječi čelnika Facebooka, Marka Zuckerberga koji je prilikom predstavljanja Metaverzuma rekao da mu je cilj dovesti svakodnevni život (poslovni, privatni, zabavu) u Meta svijet.

tekst5 1
FacebookInstagram#

WhatsApp uvodi tko može vidjeti kada ste aktivni

Što znači da će korisnici na glavu staviti headset i ući u taj svijet Mete odnosno VR značajki. Hoćemo li za deset, dvadeset godina živjeti u potpunosti u VR svakodnevici, za sada ne znamo.

WhatsApp kao posrednik transakcije novca – budućnost koja dolazi

No znamo kako Meta odnosno nekada Facebook uvelike pospješuje navedeno i ide ka krajnjem cilju, VR svijeta. Kako će na to reagirati obični „mali” korisnici ostaje svakako za vidjeti.

tekst3 2
FacebookInstagram#

Facebook Messenger dobiva nove teme te QR kodove

Iako smo se protivili Facebook društvenoj mreži i njezinoj prisutnosti u svakom segmentu naših života isto smo na kraju i prihvatili. Sada čini nam se kako će tome slično biti i s VR odnosno s toliko spomenutim metaverzumom.

Najčitanije