huawei
tekst1naslovna 4

Snapdragon 8 Gen1 – dostiže zavidne rezultate testiranja

Qualcomm uskoro predstavlja novu generaciju chipseta

Iako još nije predstavljen naredna generacija Qualcomm Snapdragon chipseta oni već sada donose zavidne brojke kada se stane na testiranja. Naravno riječ je o Benchmark rezultatima koji se provode da se vidi kako će naredna generacija Snapdragon chipseta uistinu se ponašati kad se pred nju stane zahtjevni uvjeti i zadaće koje se očekuje da bez pogovora izvrši.

WearOS postepeno ojačava svoju tržišnu poziciju – zahvaljujući Samsungu

Za sada se zna kako će Snapdragon iduću slobodno možemo reći flagship generaciju chipseta implementirati na flagship pametne telefone koji nas očekuju u razdoblju koje je pred nama. Za sada glasine (navodi) govore kako će riječ biti o Xiaomi 12 modelima , Motorola modelu pametnog telefona i navodno još jedan (treći) proizvođač za kojega nema službene objave imena.

Xiaomi niže vrhunske prodaje rezultate – Q3 2021

Bez obzira na to sve se više govori kako će to biti Samsung sa svojom Galaxy S22 linijom pametnih telefona. Premda tu treba uzeti u obzira kako će Galaxy S22 linija dolaziti s dvije verzije chipseta, jedna je Snapdragon a druga je Exynos čiju smo priču i više puta spominjali na našim stranicama.

tekst1sl1 8

Rezultat osme generacije Snapdragon chipseta premašuje brojku od milijun dok za usporedbu kažimo kako za sada još uvijek aktualni Snapdragon 888+ donosi rezultat negdje oko 800,000. Što naravno predstavlja skok u samome radu od nevjerojatnih 200,000 bodova. Naravno te su brojke zanemarive dok se ne vidi stvarna snaga i mogućnosti rada koje će Snapdragon sa sobom donijeti.

Qualcomm organizira događaj povodom predstavljanja Snapdragon 898 chipseta

Veseli nas to što će (iako će biti rezerviran isključivo za flagship modele) u svojoj srži imati i mogućnosti implementacije na modele srednjeg cjenovnog razreda. Naravno s oslabljenim značajkama i drugačijeg naziva, što je svakako i za razumjeti. Moramo reći kako je službeno predstavljanje Qualcomm zakazao za 30, studenog.

Qualcomm Snapdragon 888+ – novi predstavnik top klase

Te ćemo kada i bude predstavljen svakako na našim stranicama reći i nešto više o najjačem chipsetu na tržištu. Moramo navesti kako je u svijetu Androida jedan drugi chipset već premašio brojku (bodova) od milijun a riječ je o Dimensity 9000 ali naravno radi se o neslužbenom testiranju te ga kao takvog treba uzeti s dozom opreza.

Samsung donosi punjač kakvog još nema na tržištu

Dimensity 9000 je proizveden na 4nm proizvodnom procesu što pak omogućuje odnosno pružilo je da na „maloj površini” se smjesti velika snaga, velika moć koja samo čega da ju se „pusti na slobodu”. Nešto slično bit će slučaj i za Snapdragon modelom chipseta a to ćemo sve vidjeti vrlo ubrzo.

Google Chrome 97 donosi nov način upravljanja povijesti pretraživanja

Ono što nas možemo slobodno reći zbunjuje je to hoće li Qualcomm na događaju predstaviti samo jedan ili će pak biti riječ o više (različitih) modela chipseta – naravno svaki od njih bi se po nečemu razlikovao i imao neke mogućnosti svojstvene samo za sebe. Treba pričekati još neko vrijeme i onda ćemo nakon predstavljanja biti svakako mudrije glave.

Najčitanije