huawei
naslovna1 10

Huawei i Amerika nastavljaju „rat” zabranama

Huawei i dalje muku muči kako "doskočiti" Američkim zabranama

Kineski Huawei nakon što je u proteklim godinama vodio bitku s Američkim vlastima, odnosno bio optužen za špijunažu, čini se kako sada odlučuje kako dalje. Znamo kako se ove dvije godine točnije od 2019, godina pa do sada protekle kada je u pitanju poslovanje Huaweija, odnosno prodaja njegovim pametnih telefona bez Google servisa.

Motorola Moto G200 – predvodnik novih Moto G modela

Što znači kako posljednje generacije odnosno modeli Huawei pametnih telefona na tržište dolaze bez Google aplikacije. Tom problemu sam Huawei je doskočio lansiranjem vlastite mobilne platforme i trgovine aplikacija. HarmonyOS te AppGallery sada su sastavni dio aktualne Huawei P50 linije pametnih telefona.

Microsoft: „Windows 10 imati će jednu godišnju nadogradnju”

Moramo navesti kako je prošle godine Huawei svoju „podružnicu” Honor odvojio od sebe odnosno istu prodao kako bi Honor mogao nastaviti poslovati nesmetano, bez utjecaja i „repova iz prošlosti” a koji si se nadovezivali na Huawei. Naravno ovaj potez se pokazao i više nego uspješnim jer je Honor ponovno mogao koristiti Qualcomm chipsete kao i servise (aplikacije) Googlea. Ono što sada posljednje informacije govore dotiče se kako Huawei razmišlja o licenciranju dizajna pametnih telefona ostalim proizvođačima.

teskt1sl1

Što bi to u suštini značilo za Huawei i kako bi se to zaista odrazilo na tržištu, kada govorimo o plasmanu i prodaju pametnih telefona. Hoćemo li kroz godine koje dolaze vidjeti kako Huawei pametne telefone kako se prodaju pod drugim imenom ili će pak „netko treći” kupiti odnosno otkupiti mogućnost dizajna Huawei pametnih telefona, ni sami za sada odgovor na ovo pitanje ne znamo.

Huawei nova 9 stigao u trgovine

Ono što možemo reći kako se u čitavoj priči sve glasnije spominje Xiaomi. Xiaomi bi trebao biti „spasitelj” problema koji se nadvio nad Huaweijem i problemom oko Američkih vlasti. Kažimo i to kako je Američki senat zatražio na Američki predsjednik stavi i Honor na „crnu listu” zabrana na kojima se nalazi i Huawei a hoće li to uistinu biti i učinjeno pokazat će vrijeme koje je pred nama.

Upoznajte Huawei nova 8i

Naravno sve je ovo još na razini glasina i nije ništa makar u jednoj mjeri potvrđeno, sigurni smo kako ćemo uskoro vidjeti rasplet ove „trakavice”. Za sada Huawei u nekoj mjeri pokušava „vješto” izbjegavati ove sankcije kupnjom chipseta koji nemaju poslovanje direktno vezano uz Američke vlasti.

Instagram uvodi lajkove za „priče” i moderatore „prijenosa uživo”

Do kada će to tako biti moguće raditi, sigurni smo kako ne još zadugo. Ipak sada kada Huawei ima „napravljen” i vlastiti operativni sustav i trgovinu aplikacija možemo slobodno reći kako nam se čini da Huawei i dalje žali za Googleom i svim onim blagodatima nad kojim je uživao dok nije bilo problema i sankcija. Kako smo i rekli vrijeme će biti pravi pokazatelj onoga što nas očekuje u priči nad nadmetanjem Američkih vlasti i Huaweija.

Najčitanije